Kapustové krokety
Kapustové krokety s fialovými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Kaleráb nakrájame na rovnaké kocky a vložíme
do osolenej vody, kde ich uvaríme. Potom pridáme nakrájaný
mladý hrášok,
smotanu, okoreníme bielym korením a zahustíme
Solamylom.
- Krokety: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme
nakrájanú červenú kapustu, podlejeme vínom,
pridáme brusnice, cukor, soľ a korenie. Podľa
potreby podlejeme vodou a varíme, kým kapusta
nezmäkne a tekutina sa úplne neodparí. Uvarenú kapustu rozmixujeme na hladkú hmotu
a dáme vychladiť. V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode fialové zemiaky domäkka. Hotové scedíme,
vymixujeme a necháme vychladiť. Obidve vychladené
hmoty zmiešame, potom pridáme vajíčka, múku a podľa
potreby osolíme a okoreníme.
- Z hmoty tvarujeme
krokety, ktoré namáčame do vymiešaných bielkov s posekanými pistáciami. Krokety opečieme zľahka pri nízkej teplote na oleji, aby sa
nespálili a dopekáme v rúre pri 145 °C asi 10 minút.
- Kuriatka orestujeme na
panvici s olivovým olejom,
osolíme, okoreníme a nakoniec
pridáme nakrájaný tymian.
- Konfitovaný cesnak: Cesnak zalejeme olivovým
olejom, pridáme tymian,
rozmarín a korenie. Všetko
potom konfitujeme pri 60 °C
domäkka.
|