Ryža s artičokmi a treskou (Arros a la cassola amb bacalla)
Dostala som knižku s tradičnými receptami z Costa Daurada. Tak teraz vyváram samé dobré veci :-)) Ponúkam...
Dulové želé v mliečnej čokoláde
Duly zabalíme do alobalu a pečieme pri 150 °C asi hodinu domäkka.
Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi
Svieži, lahodný šalátik s chrumkavými voňavými orechmi....
Zelerový šalát a syrový chlieb
Jednoduchý a rýchly recept na skvelú desiatu, olovrant alebo ľahký obed.
Kuskus so zeleninou a s mandľami
Jednoduchý a zdravý recept s vyváženou chuťou, ktorý zvládne pripraviť skutočne každý.
Slaná torta zo zeleninových palaciniek a syrového krému
Cviklové palacinky: Cviklu rozmixujeme na hladkú hmotu, pridáme vodu, vajcia, osolíme a okoreníme. Nakoniec...
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...
Hubový „tatarák“ so zeleninovým ragú
Quinou namočíme na hodinu do studenej vody a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, dochutíme soľou, ...
Mrkvová fašírka
Ak aj vy rozmýšľate, čo dobré a zdravé by ste si urobili na jedenie, skúste...
Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom
Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...
Teľacie ragú s viedenskou knedľou podľa Karin Haydu
Teľacie ragú s viedenskou knedľou od Karin Haydu je zdravé, výživné a ľahké jedlo, ktoré...
Zapekané cestoviny s brokolicou
Tento receptík som skúšala prvýkrát a celej rodine chutil.
Nátierka z opečenej zeleniny
Nátierka z farebných a zdravých ingrediencií, vhodná na rýchlu večeru.
Dusená zelenina so šampiňónmi
Milovníci húb majú neobmedzené možnosti na chutné recepty. Do zbierky si môžu pridať aj tento...
Zimný šalát s mozzarellou
Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.
Cestoviny na spôsob pizze
Keď sa neviete rozhodnúť, či máte viac chuť na pizzu alebo Mac and Cheese cestoviny :)
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....
Silný zeleninový vývar „kotteri ramen“
Slovenskú gastronómiu si bez polievok nevieme ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú, osviežia, naštartujú trávenie a telo dobijú vitamínmi....
Pečené bandurky so zeleninou
Jesenné dni a chlad v byte. Tak som zapla rúru a aspoň v kuchyni bolo teplo...
Brokolicovo-karfiolová krémová polievka
Je mi jasné, že je tu mnoho podobných receptov, v tomto som však urobila malú...
Ľahká kelovica s údenou morčacinou
Určite ste riešili problém rýchleho varenia (Bo mašina, vlak, ňečeka!), no ani v tom prípade ste nechceli stratiť svoj kuchársky „ksicht“, nadobudnutý desťročiami pri šporáku....
Zelerová nátierka podľa Andyho Winsona
Ľuďom pomáha vyše 20 rokov svojimi radami, ako dosiahnuť výnimočné výsledky, píše knihy a v...
Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...
Omeleta s oštiepkom a dusenou zeleninou
Raňajková omeleta so slovenským oštiepkom. Máme ich vo veľkej obľube a máme vo veľkej úcte dni,...
Paradajkovo-papriková pasta
V skratke PPP, recept som si vytvorila sama poskladaním a skúšaním niekoľkých iných receptov....
Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...
Skladané rizoto s hubami a zeleninovým šalátom
Veľmi rýchlo som si zvykol na prílohy vo forme teplých šalátov...
Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....