Údené mäso

  • Polievka z údeného mäsa so zemiakami (fotorecept)

    Polievka z údeného mäsa so zemiakami (fotorecept)

    Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec Tati, B. P. , aj on totiž miluje krúpy, alias „geršle“, od jaterníc, cez polievky, ...

  • Recept bez obrázku

    Rurálna polievka strýca Kolomana

    Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, že nepochádza z dediny, ale "z rurálneho prostredia" a tak sa aj polievka tak volá.

  • Salámové košíčky

    Salámové košíčky

    Je to starý recept, objavila ho ešte moja mama v kalendári pre gazdinky. Používal sa parízer, bola to mäkká saláma, ale chutná. Nakrájala sa na 0, 5 cm plátky spolu so šupou a pri...

  • Kapustníky - zelňáky z listového těsta (fotorecept)

    Kapustníky - zelňáky z listového těsta (fotorecept)

    Kdybych je neochutnala jinde, nikdy bych je podle receptu nedělala. Kombinace „psaná“ je v tomto případě úplně jiná, než je výsledná realita. Kombinace zelí a sýrů se tak nějak prolne a vznikne nedostiižná dobrota.

  • Vianočná kapustnica à la Žákovic - varí Tomáš „Yxo” Dohňanský (videorecept)

    Vianočná kapustnica à la Žákovic - varí Tomáš „Yxo” Dohňanský (videorecept)

    Basgitarista z kapely HEX - Tomáš „Yxo” Dohňanský - pripraví svojú obľúbenú Vianočnú kapustnicu v lete, tak ako ju pripravujú pre hudobný festival Žákovic Open.

  • Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci

    Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci

    Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak som to dal do pomalého hrnca a podlial vínom. A ono to dostalo takú fantastickú chuť, že som sa rozhodol...

  • Eintopf - národné jedlo Nemecka (videorecept)

    Eintopf - národné jedlo Nemecka (videorecept)

    Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca všetko, čo práve mali a varili to v kotlíku nad ohňom pokojne aj celý deň. Pravdepodobne podľa tohto vzoru sa...

  • Stamppot - národné jedlo Holandska (videorecept)

    Stamppot - národné jedlo Holandska (videorecept)

    Holandské jedlo Stamppot je Kelový prívarok so klobáskou. V preklade tiež „zimné jedlo“, ktoré je ideálne na studené večery. Prvá zmienka pochádza z roku 1600, keď sa ním farmári vedeli zasýtiť rýchlo a lacno.

  • Trinxat

    Trinxat

    Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

  • Hernekeitto - národné jedlo Fínska (videorecept)

    Hernekeitto - národné jedlo Fínska (videorecept)

    Táto polievka sa môže jesť iba vo štvrtok, aby kresťania lepšie zniesli piatkový pôst. Fínsky premiér Per Albin Hansson (1885– 1946) bol jedným z prvých, kto organizoval spoločné večere s priateľmi, na ktorých sa podávalo...

  • Šelinku - národné jedlo Slovinska (videorecept)

    Šelinku - národné jedlo Slovinska (videorecept)

    Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa najmä manželom na večeru, keď sa vrátili z práce, ale teraz je už takmer zabudnutá.

  • Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)

    Špaldové halušky so sladkou kapustou a s údeným mäsom (fotorecept)

    Do hrnca dáme rozohriať olej, do ktorého vložíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Po opražení pridáme do hrnca nastrúhanú bielu kapustu, pridáme cukor, soľ a čierne korenie. Chvíľku kapustu pražíme, pridáme ocot a vodu. Kapustu za občasného miešania dusíme domäkka.

  • Slaný koláč (fotorecept)

    Slaný koláč (fotorecept)

    Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete. Toto totiž neostane na neskôr, aspoň u nás.

  • Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept)

    Šunkovo-jogurtové cestoviny (fotorecept)

    Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.

  • Veľkonočná spišská švencelina

    Veľkonočná spišská švencelina

    Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom: šunka, domáca klobása, vajíčka a pridáva sa chren a kyslé mlieko. Je to špecifické jedlo a má na Spiši svoju...

  • Zapečený květák s mozzarellou

    Zapečený květák s mozzarellou

    Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy brambor, nakrájenou mozzarellu a posypeme nakrájenou šunkou.

  • Zdravšia veľkonočná baba bezlepková

    Zdravšia veľkonočná baba bezlepková

    Každý rok na Veľkú noc robíme babu, teraz som sa rozhodla urobiť zdravšiu verziu a kedže sa už blíži Veľká noc tak prikladám recept. Skúste, je výborná...

  • Bryndzová pochúťka (fotorecept)

    Bryndzová pochúťka (fotorecept)

    Je to rýchlo urobený obed alebo večera. Začínajú práce na záhradkách, tak možno príde vhod.

  • Moje velikonoční nádivka

    Moje velikonoční nádivka

    Rohlíky nakrájíme, přidáme mléko a promícháme, přidáme žloutky, nakrájené maso a cibulku, koření, sůl, mletý muškátový oříšek, rozehřáté máslo, posekanou spařenou kopřivu a nakonec vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  • Hustá šošovicová polievka (fotorecept)

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept)

    Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto je strukoviny vhodné zaradiť do jedálnička...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist