Foto: babkamt
V sobotu sme mali k obedu túto kapustnicu.Syn povedal , nech počkám , že mi prinesie údené kolienko a čerstvý chlieb z pekárne.Inak zvyknem Zobraziť celý popisV sobotu sme mali k obedu túto kapustnicu.Syn povedal , nech počkám , že mi prinesie údené kolienko a čerstvý chlieb z pekárne.Inak zvyknem variť všetko v jednom hrnci , no dnes som varila vo viacerých a napokon som to všetko spojila v jednom veľkom hrnci :-)
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny na kapustnicu.Bravčové pliecko , údené kolienko,klobásky a kyslú kapustu s cibuľou.Hríby som namočila do vody.
-
2
Cibuľu som opiekla do sklovita .Pridala som bravčové mäso.Opiekla som ho , kým zbelelo.Potom som hrniec odstavila z ohňa a pridala som sladkú a štipľavú papriku , soľ , korenie .Mäso som uvarila v tlakovom hrnci asi za 25 minút.
-
3
Uvarené bravčové mäso som pridala ku kapuste.
-
4
Tu som v tlakovom hrnci v ľavo varila bravčové mäso , vpravo sa varí údené kolienko.
-
5
Do veľkého hrnca som dala variť kapustu s klobáskami a bobkovým listom .Pridala som aj namočené hríby.
-
6
Uvarené kolienko som vybrala , nechala vychladnúť .
-
7
Mäso som obrala , pokrájala .
-
8
Vývar z kolienka som pridala ku kapuste aj s mäsom z kolienka.Zároveň som vybrala z kapusty uvarené klobásky.
-
9
Pridala som aj udusené bravčové mäso.Hrniec sa mi pekne naplnil.Teraz som do kapustnice pridala aj pretlačený cesnak.
-
10
Syn priniesol ešte horúci chlieb.
-
11
Vychladnuté klobásky som pokrájala,
-
12
a šup s nimi do hrnca.Kapustnicu som zahustila tak , že som asi do 100 ml mlieka pridala 1,5 pl múky , vymiešala som to a naliala do kapustnice.Nechala som ju ešte asi 15 minút prevariť ,nech sa všetky chute dobre spoja.
-
13
Medzitým , čo sa kapustnica ešte varila , som nakrájala ešte teplý chlieb a môžeme ísť obedovať.Dobrú chuť.
-
14
Okrem mňa si všetci dali dupľu :-) Vnučka prišla o dva dni a pýtala sa , či z nej ešte zostalo.
@manya varila som pre dve rodiny. Tiež som dala aj do mrazničky.To mlieko použité na zahustenie mám podľa receptu kuchára , ktorý varí v reštaurácii v Slovenskom Grobe , kde pečú husi.Inak zahusťujem strúhaným zemiakom ako ty.
Už pri čítaní úvodu tvojho receptu sa mi zbiehajú slinky.
Takto by mala vyzerať jedna parádna a chutná kapustnica.Milá Babkamt si naozaj šikovná kuchárka.Prajem ti všetko dobré.
perfektne si navarila.
bez diskusií za 5*****
@tiginko predtým som zahusťovala len s vodou , teraz robím s mliekom. Je jasné , že smotana je lepšia.Sušené slivky som kúpila , no moja hlava stará ich zabudla pridať.
@methi a prosím ťa , kde ja tá kapusta ? Ja na tanieri vidím lem samé mäso a klobásky :-)Tiež som nedostala darček , ale ako vravíš , to len preto , že sme nepostavili stromček.Ani sa nenazdáme a vianoce sú tu. Hádam sa mám potom čosi pod stromček dostane.
@mesiar50 pochvala od takého šikovného chlapa vždy poteší :-)
@manya tento rok som ešte nestihla naložiť kapustu. Z domácej bude ešte lepšia.
@tiginko neviem prečo , takto varím kapustnicu po celý rok , no tá vianočná je predsa len najlepšia.Do nej nikdy nezabudnem dať sušené slivky.Je to asi tou vianočnou atmosférou,že mám dojem ,že na sviatky chutí naj.
@pusta ďakujem za slová uznania a za *
@ancicka , @izabella929 dievčatá ďakujem.
Nie, tento rok som uz doma bola v maji, takze zasa o tie tri.
@trnovec no čochvíľa bude kapusta voňať v každej domácnosti.
@u nás je to podobné.Vnučka preferuje slepačiu polievku s domácimi slížikmi. Na druhom mieste je kapustnica a tie ostatné moc nemusí.
@boxik máš pravdu. Ale myslím si , že keby som mu naložila a postavila pred neho tanier s kapustnicou , len by sa zalizoval. Určite by neodolal :-)
Ďakujem za vynikajúci recept
Poslúchnem tvoju výzvu, kapustnicu uvarím:-) Tak ako každý rok, ani teraz nesmie chýbať na našom stole.
Na zahustenie zemiak alebo hrsť rýže a máte krásnu glejovitost . Rýža alebo zemiak- neutrálna chuť. Mlieko a múka- pachuť !