Jelenie mäso

  • Divina so sviečkovou omáčkou (fotorecept)

    Divina so sviečkovou omáčkou (fotorecept)

    Rád skúšam nové recepty, na sviečkovú som ich už vyskúšal niekoľko, niektoré ma zaujali, naposledy však tento. Postup som získal z Bonviváni. sk, príprava je trocha zdĺhavá a netradičná ale konečný výsledok stojí za...

  • Divina na smotane

    Divina na smotane

    Tento recept asi každý jeden z nás robieva podobne, no predsa ho zverejňujem, nech je z čoho si vyberať. Pridávam ten môj klasický bez modernizácie.

  • Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

    Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

    Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Na panvicu pridáme rozmarín a cesnak, vložíme do rúry rozpálenej na 180 °C na 6 minút dopiecť.

  • Jelenie ragú

    Jelenie ragú

    Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú vyzerať a čo má spĺňať a ako sa dobre vychované ragú správa. Ale ako sme tak s ragú na seba pozerali,...

  • Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

    Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

    Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda, patria aj do slaného kulinárstva. Dokážu dobre doplniť mäsové a rybacie jedlá, obohacujú rôzne druhy omáčok a dipov.

  • Pikantný jelení „jágerek“ (fotorecept)

    Pikantný jelení „jágerek“ (fotorecept)

    Slaninu nakrájame na rezance a vypražíme. Pridáme cibuľu a opražíme ju dozlata.

  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Jelenia roláda so slivkami na červenom víne

    Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta k prírode i tradíciám prababičiek, čo z jednoduchých surovín a korenín vedeli vyčarovať neskutočne dobré jedlá.

  • Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré...

  • Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

    Jelení chrbát s paštrnákovým pyré

    Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej na 160 °C asi na 10 – 12 minút tak, aby bolo mäso vnútri ružové.

  • Zverinový guláš v kotlíku (videorecept)

    Zverinový guláš v kotlíku (videorecept)

    Dobrý guláš ocení každý chlap. A nielen muži ho majú radi. Ak máte obmedzujúcu diétu bez lepku, ako my, stačí si len dať trošku pozor pri varení. Inak ide o prirodzene bezlepkový...

  • Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Divinová terina s marinovanými feferónkami

    Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu opražíme, pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, tymian, bobkový list a zalejeme červeným vínom. Dusíme 60 minút...

  • Divinový závin v lístkovom ceste

    Divinový závin v lístkovom ceste

    Slováci milujú mäso – z lesa, z rieky i z dvora. Ani v našom penzióne nechýba na žiadnej oslave či fi remnom podujatí. Pripravujeme ho na sto spôsobov, ale stále skúšame ten sto prvý; novší,...

  • Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept)

    Jelenie stehno s višňovou omáčkou a čerešňovým pivom (fotorecept)

    Hoci jelenie mäso je dosť tuhé, touto úpravou je mäkké a nemusí sa dlho dusiť. Tajomstvo spočíva vo vyzretí mäsa. Divinu keď dávam do mraziaka nikdy neumývam a nechám ju v ňom aspoň mesiac. Divina...

  • Divinka na divoko

    Divinka na divoko

    Chutné spojenie mäsa z diviny a lesných plodov

  • Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno s mandľovým papierom

    Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme červené víno a šípkový džem. Pridáme cesnak, rozmarín, tymian, nové korenie, borievky a bobkový list. Konfitujeme...

  • Divinová paštéta s brusnicami a červeným vínom (fotorecept)

    Divinová paštéta s brusnicami a červeným vínom (fotorecept)

    Túto paštétu máme veľmi radi. Je moc dobrá a využívajú sa pri nej aj domáce výrobky. Hlavne víno a džem z čiernych ríbezli. Brusnice používam sušené. Tieto tri suroviny dodajú paštéte veľmi lahodnú chuť.

  • Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou

    Jelenie stehno sous-vide so šípkovou omáčkou a karlovarskou knedľou

    Trocha náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.

  • Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept)

    Guláš z diviny na červenom víne s brusnicami (fotorecept)

    Tento guľáš robím už viac rokov. Hlavne pre rodinnú návštevu z mesta, keď si želajú v horách niečo horské jesť. Je to guľáš štyroch chutí. Pikantné, sladké, kysele a korenisté. Hlavne vinikajúce...

  • Jelenie ragú (fotorecept)

    Jelenie ragú (fotorecept)

    Divinu máme radi. Občas od známeho nejakú divinku dostaneme a okrem guláša pripravujem aj iné dobroty. Dnes sme mali na obed toto výborné jedlo.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist