
Pečená bageta s plnkou a pancettou
Bagetu rozkrojíme zvrchu do troch štvrtín a natrieme bylinkovým maslom.

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami
Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na...

Bohato obložené cviklové vafle
Aj na výlet si zabaľme jedlo, na ktoré sa budeme tešiť od začiatku túry. Nenáročné na prípravu, bez rýchlo sa...

Krkovička s omáčkou z čierneho piva a ríbezľového džúsu
Recept mám od super kamaráta :) a chutí to naozaj zaujímavo

Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...

Živánska
Pôvodne sa mala pripravovať v teréne, ale zlé počasie celú akciu zmarilo, tak nakoniec musela...

Bravčové ragú s cibuľkou na hrianke
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na tenké rezančeky.

Koleno na čiernom pive z pomalého hrnca
Doporučujem každému, určite sa dá robiť aj v pekáči, no mne tento spôsob prípravy ušetril...

Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci
Recept som našiel na bonviváni. sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to...

Pečený bravčový bôčik
Máme radi aj takto upravený bôčik. Je pečený na kapuste a paradajkách.

Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...

Pikantné rebierka
Milujete rebierka, ale hľadáte nejaký nový recept na ich prípravu? Vyskúšajte náš recept a pripravte si...

Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom
Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:

Zemiakové knedličky
Zemiakové knedličky plnené slaninou alebo údeným mäsom s dusenou kapustou.

Segedínsky guláš
Klasika, ktorú každý robí podľa seba, ak chcete, inšpirujte sa. Ak je pre...

Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...

Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....

Fazuľovo-kapustová mliečna polievka
Kombinácia fazuľky a kapusty je perfektná. Polievka ma jemnú chuť vďaka smotane. Recept odporúčam :-)

Zapekané mäsko so špargľou a syrom
Tento recept vznikol spontánne pri pohľade na opustenú špargľu v chladničke. Veľa skúseností s jej prípravou...

Smažené bravčové koleno
Takéto koleno som prvý krát jedol v jednej hospode v malej vesničke v Českom Raji. Veľmi...

Zemiakový paprikáš s púchovskou klobásou
… Tak toto je jedno z kúzelných jedál mojeho detstva a rannej mladosti, ktoré mi varili...