Grilovaná domáca cigánska s domácimi žemľami
Foto: mysiacik
Keď sa nás doma zbehne viacej, ide sa grilovať, a preto sa snažím vytvoriť takú dobrotku, na ktorú nikto nezabudne.
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Domáce žemle: Z vlažnej vody, múky, vajíčka, oleja a droždia si vypracujeme cesto a necháme asi hodinu kysnúť. Po hodine preklopíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme asi na 3 cm a väčším pohárom povykrajujeme naše žemle, poukladáme na plech, potrieme soľou rozpustenou vo vode, posypeme sezamom, necháme podkysnúť a šup do rúry na 180 stupňov, pečieme asi 25 minút, ale treba dávať pozor, každá rúra je iná.
- 2
Grilovana cigánska: Mäso si pripravíme buď deň vopred alebo, keď sa nedá, aspoň nech nám pár hodín odleží :D Mäso si vyklepeme, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, každé namažeme horčicou a potrieme pretlačeným cesnakom, hodíme do misky, pridáme pár lyžičiek oleja a poriadne premiešame :) Keď je odležané, mäso opečieme na grile z oboch strán, nakoniec vo výpeku opečieme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu tak, aby bola krásne hnedá a mäkká, samozrejme nezabudnime osoliť :)
- 3
Žemle si prekrojíme na polovice, natrieme tatárkou alebo horčicou, uložíme mäsko, opečenú cibuľku, nakrájanú zeleninku a môžme papať :D Samozrejme k cigánskej ide také fajné pivko :)
Tiež cigánska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu