Bravčový kebab so šalviou fotorecept
František Košuda
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 30. júna 2017
šéfkuchár Wellness hotela Patince****, 30. júna 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
25 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na podávanie: | |
4 krajce |
|
(zmes) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 – 5 cm a odložíme do chladničky na 30 minút.
-
2
Špajle medzitým namočíme do vody. Mäsové guľky navlečieme na špajle. Potierame olejom vyšľahaným s citrónovou šťavou.
-
3
Kebaby grilujeme 8 – 10 minút, často obraciame a potierame zmesou. Na upečený pita chlieb uložíme šalátové listy, polejeme jogurtom a podávame s kebabmi.
Diskusia k receptu