Domáca jaternica v smotanovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Možno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj pečená je výborná .Dávno sa pohrávam s tou myšlienkou Zobraziť celý popisMožno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj pečená je výborná .Dávno sa pohrávam s tou myšlienkou vypražiť jaternicu v cestíčku. Dnes som to vyskúšala a verte, že je to pochúťka. Hodila by sa aj na posedenie ku pivu čí vínku ako jednohubky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Domáca jaternica je niečo vždy lákavé v mrazáku.Tentoraz nebude pečená.
-
2
Jaternicu som nakrájala na rovnaké kúsky. Nenechala som ju celkom rozmraziť, lebo ju potrebujem trošku stlačiť, aby nebola guľatá a nestekalo mi cestíčko. Plochou stranou noža som ju trošku pritlačila.
-
3
Pripravila som si cestíčko. Do misy som dala smotanu, vajcia, soľ, múku, prášok do pečiva, mleté korenie.
-
4
Všetko som dobre vymiešala a napokon som nakrájala na drobno listy zeleru a pridala do cestíčka.
-
5
Jaternice som najprv obalila v múke. Na sporák som pripravila masť a olej na zohriatie.
-
6
Okúpala ich v cestíčku.
-
7
Ukladala do horúcej masti, potom som znížila plameň, zakryla pokrievkou a pomaly sa vyprážali.
-
8
Vypražené som ukladala na papierový obrúsok. Kým sa vyprážala aj posledná, pripravila som si prílohu varené zemiaky. Ale sú výborné iba tak so zeleninovým šalátom.
-
9
Jaternice som nakrájala na šikmé plátky.
-
10
Všetko je hotové a nie iba chutné, ale aj pekné.
-
11
Prajem vám dobrú chuť.
Vyzera to velmi zaujimavo,davam palec hore...
a do zvysneho cesticka som dala cibulu a upiekla ako omeletu. Chutilo nam neskutocne, za par minut zjedene, dakujem za inspiraciu a prikladam dokaz