Bravčové karé
Bravčové karé

Laci pečienka z bravčového karé

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 8. júna 2017
Laci pečienka z bravčového karé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

800 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé zbavíme vrchnej blany a nakrájame na rovnaké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

  2. 2

    Potom mäso opečieme na steakovej panvici z oboch strán. Laci pečienku podávame dochutenú mletým farebným korením, s horčicou, chrenom a kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Reštaurácia sem dala niekoľko naozaj pekných a zaujímavých jedál. Je pre varecháčov typické, že pod tými jedlami nie sú žiadne komentáre, ale keď má jedlo svoje chybičky, tak hneď je tu kilometrová diskusia...
Bolo by dobré na tento účel použiť krkovičku naloženú v marináde, lebo súhlasím s ostatnými, že karé je dobré na konzum keď sa najprv pripraví na pekáči a až potom sa machruje pred hosťami, že ja grilované.
Originál Laci -pečienka sa opečie a na pekáči sa potrie zmesou olej-červená paprika- trochu cesnaku a pečie sa ešte v rúre. Asi v polovičke sa otočí a znovu potrie. Uvedený recept je nejaká východniarska špecialita, určite nezodpovedá názvu. Radila by som zmeniť názov, aby neplietol ľudí.

Pridaj komentár k receptu: