Bravčové karé
Bravčové karé

Laci pečienka z bravčového karé

Milan Bučko
prevádzkar Zemplínskej reštaurácie v Michalovciach, 8. júna 2017
Laci pečienka z bravčového karé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

800 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové karé zbavíme vrchnej blany a nakrájame na rovnaké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.

  2. 2

    Potom mäso opečieme na steakovej panvici z oboch strán. Laci pečienku podávame dochutenú mletým farebným korením, s horčicou, chrenom a kyslou kapustou.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Reštaurácia sem dala niekoľko naozaj pekných a zaujímavých jedál. Je pre varecháčov typické, že pod tými jedlami nie sú žiadne komentáre, ale keď má jedlo svoje chybičky, tak hneď je tu kilometrová diskusia...
2x mares a zahra
kecupicek
Bolo by dobré na tento účel použiť krkovičku naloženú v marináde, lebo súhlasím s ostatnými, že karé je dobré na konzum keď sa najprv pripraví na pekáči a až potom sa machruje pred hosťami, že ja grilované.
marika9
Originál Laci -pečienka sa opečie a na pekáči sa potrie zmesou olej-červená paprika- trochu cesnaku a pečie sa ešte v rúre. Asi v polovičke sa otočí a znovu potrie. Uvedený recept je nejaká východniarska špecialita, určite nezodpovedá názvu. Radila by som zmeniť názov, aby neplietol ľudí.
hadik
Mne sa to páči, niekedy určite vyskúšam.