Bravčové rezne
Bravčové rezne

Prudko chutné rezne pre deti fotorecept

melinocka - bez fotkymelinocka, 26. júla 2017
Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept)
Foto: Melinocka

Maminky poznajú ako dokážu deti vymýšľať pri jedle. No toto mäsko ich osloví :) zaručene. Receptík je bez laktózy a bez lepku.

8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 PL
2 PL
250 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny :) Namiesto ghee masla, môžete kľudne použiť iný tuk (olej, masť). K surovinám som zabudla odfotiť vajíčka a pohár vody. Potrebovať budeme ešte panvicu a hrniec.

    Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne si osolíme a naklepeme (v tomto kroku ja nekorením, ale môžete, keď máte radi korenené). Naklepané rezne obalíme v kukuričnej strúhanke.

    Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si hrniec, v ktorom rozpustíme 2 lyžice ghee masla - pridáme lyžicu kečupu, soľ (asi pol lyžičky) a mleté čierne korenie (mlynčekom som otočila asi 4x) - a zalejeme 200 ml vody.

    Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalené rezne namočíme do osolených rozšľahaných vajíčok, prudko opražíme na tuku na panvici a prekladáme do pripraveného hrnca.

    Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď máme všetky rezne už v hrnci, prikryjeme a dusíme 20 min. Ak by ste mali mäsko hovädzie odporúčam dusiť 20 minút v tlakovom hrnci, ak kuracie mäsko, tak postačí kratučko dusiť asi 10 min. Po ukončení dusenia, je šťavička taká stredne riedka.

    Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A papáme. Deti majú radi toto mäsko s ryžou a kompótom, my s manželom so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

    Prudko chutné rezne pre deti (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

smejkad
U nás bez kečupu, v obyčajnej strúhanke a dusi sa v rúre. Výborné, mäkké, šťavnaté :-)
2x omega a nyja
melinocka
@Smejkad v rure je super napad, ak budem z vacsieho mnozstva maska robit - prosim ta, na kolko stupnov davas?

smejkad
Zakryté až kým zmäkne, okolo 150,radsej menej a dlhšie. Na panvici je to určite rýchlejšie.
kejtryn
Dobrý deň, rezne vyzerajú výborne určite vyskúšame:-).
a úžasne vyzerá aj ten kapustový šalát, už dlho hľadám recept na taký vedeli by ste mi poradiť?
Ďakujem moc krát
melinocka
@Kejtryn 1kg červenej kapusty, 1 konzerva kukurice - soľ a mčk podľa chuti, 1 kyslá smotana. To je všetko :D Takto mám recept zapísaný v knižke. Ale tentokrát som nedala kyslú smotanu ale majonézu (nie celú, len aby to trošku chytilo správnu konzistenciu) - manžel to tak má rád. :)

kejtryn
Ďakujem moc krát Smejkad :-) cez víkend vyskúšame.
kecupicek
Výborné rezne, zdá sa mi, že časovo to bude lepšie dusiť na panvici. Deti vedia človeka pekne vytočiť, nevedia sa rozhodnúť od samej maškrtnosti čo by spapali, preto je dôležité uvariť rýchlo a chutne. Čakajú, že sa im budete celý deň venovať a navarené budete mať ako interhotel. Až teraz som pochopila, prečo sa tak susedka tešila na koniec prázdnin.
nyja
Tieto rezne sú známe pod názvom Obrátené rezne a robia sa z rôznych druhov mäsa, čo sa tu už spomínalo. No bolo vymyslené kvôli spracovaniu hovädzieho mäsa. A to mäso sa vyklepáva v strúhanke, čím sa vlastne prilepí na mäso viac a potom, keď sa dusí, tak obal neodpadáva. Ja tie rezne niekedy dusím na cibuli, v tlakovom hrnci. Tú šťavu na podliatie si môže každý prispôsobiť dľa seba. Ja tam kečup nedávam vôbec. Rozpisujem sa tu hlavne preto, lebo ma tento spôsob prípravy mám veľmi rada, lebo akékoľvek mäso takto pripravené vždy skvele zmäkne a nikdy nie je suché. Super!
1x radost
vevericka
Výborné rezníky, dnes som vyskúšala a môžem potvrdiť, že sú veľmi vhodné aj pre deti, dvojročná dcéra zjedla celý kus mäsa, pritom v poslednej dobe je dosť málo.