Marinovaná panenka v pivnom cestíčku

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Marinovaná panenka v pivnom cestíčkuFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme marinádu asi z dvoch deci piva a trošky kvalitnej sójovej omáčky. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, jemne rukou roztlačíme a necháme odležať v marináde aspoň 30 minút.

  2. 2

    V miske rozšľaháme vajcia, osolíme, pridáme trošku mletej červenej papriky, mletého čierneho korenia, čerstvé lístky tymianu a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame, kým nevznikne redšie, hladké cestíčko.

  3. 3

    Mäso poprášime hladkou múkou, obalíme v cestíčku a vypražíme na rozohriatej masti dozlatista. Prebytočný olej odstránime pomocou servítky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist