Marinovaná panenka v pivnom cestíčku
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 11. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr pripravíme marinádu asi z dvoch deci piva a trošky kvalitnej sójovej omáčky. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky, jemne rukou roztlačíme a necháme odležať v marináde aspoň 30 minút.
- 2
V miske rozšľaháme vajcia, osolíme, pridáme trošku mletej červenej papriky, mletého čierneho korenia, čerstvé lístky tymianu a vmiešame múku. Postupne prilievame pivo a miešame, kým nevznikne redšie, hladké cestíčko.
- 3
Mäso poprášime hladkou múkou, obalíme v cestíčku a vypražíme na rozohriatej masti dozlatista. Prebytočný olej odstránime pomocou servítky.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu