Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika fotorecept

matkozed - bez fotkymatkozed, 11. júla 2017
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: matkozed
14
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 ml
300 g
18 ks
160 g
200 ml
2 ks stredne veľká
2 ks
1 KL
1 KL
1 KL
1 KL
1500 ml
3 ks
1 KL
1000 ml
4 PL
4 PL
3 PL
100 ml
1000 g mleté




Postup

  1. 1

    Uvaríme si ryžu, najlepšie je použiť ryžovar.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvaríme si zeleninový bujón.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryžu aj vývar necháme úplne vychladnúť.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým všetko vychladne, očistíme si papriky. Pre lepšie plnenie paprík je vhodné odrezať aj kúsok špičky, aby mal kade vychádzať pri plnení vzduch.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistíme a rozmixujeme cibuľu.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je ryža a vývar studený, prichystáme si mäsovú zmes na plnenie do paprík. Spolu premiešame mleté bravčové mäso s ryžou, pridáme rozmixovanú cibuľu, 2 vajcia, čierne korenie, kurkumu, mletú červenú papriku a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Touto zmesou naplníme papriky. Z toho čo ostane vytvarujeme guľky. Mne vyšlo 18 paprík a 10 guliek.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z oleja u múky si urobíme zásmažku.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme pretlak, bobkové listy, biele korenie a liter vody.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Za neustáleho miešania metličkou privedieme k varu.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Keď omáčka začne vrieť, vložíme do nej papriky a guľky. Necháme variť na najmenšom ohni asi hodinu.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Po hodine pridáme cukor a kečup. Chvíľu povaríme. Na záver ešte zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pred podávaním nesmieme zabudnúť dať najprv hlavnému ochutnávačovi.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

mirusia
Zboznujem plnenu papriku.. Sice maso nedavam ale s tou omackou a ryzou makkou... Mnam.. Hadam si aj macena pochutila i ked papriku neviem ci jedla :) ale tiez nasim dam vzdy nieco ked viem ze si pochutia.
buchtabuchta
Načo toľko múky a ešte aj škrob? Ideš niečo tmeliť? Pri varení sa do omajdy vyplatí škrob z ryže, treba použiť okrúhlu, časť vody sa vyvarí a omáčka bude pekne hustá aj bez gleja. Navyše bude pekná červená a nie takáto polopriesvitná a bledooranžová, ako z vojenského útvaru.
drajan
Plnená paprika je mňamka. každý snáď robí trocha inak...ja do zmesi dávam aj cesnak, používam kombináciu mletého bravčového a hovädzieho mäsa, do omáčky nedávam kečup ale pretlak a paradajkové pyré (bežne dostupné) alebo drtené paradajky. Pridávam aj pár klinčekov do omáčky, tie po uvarení treba spolu s bobkáčom vybrať. Do tohto jedla som ešte nikdy nepoužila kurkumu- skúsim. Rozhodne nedávam do omáčky toľko múky a na záver ju zvyknem zjemniť lyžicou masla... Narobil si chute. Budúci týždeň bude plnená paprika aj u nás. Dík za inšpiráciu!
evanaaa
Pána, pre koľkých varíš, myslím okrem toho kocúra? Nie je tej ryže nejako veľa, ja dávam na kilo asi za hrsť, veď ona napuchne. Inak, uznávam, že si nedával cesnak do mäsa, toto nie je zmes na fašírky, ako niekto zvykne. Zásmažky robím tiež dosť, aby bolo veľa omáčky, dávam do nej štipku škorice, ale nie bobk. list, nerobím na kyselo, máme radi sladšiu omáčku. Ale na chlapa je fajn......
kecupicek
Aj u nás je plnená paprika obľúbená. Neviem ako chutí s kurkumou, ja dávam cesnak. Pokiaľ mám informácie od svojej príbuznej zo Sýrie, oni dávajú kurkumu aj do paradajkovej polievky, aj do tekvicového prívarku, tak sa mi zdá že všade, všetko robia veľmi pikantné. Pokiaľ mám domáci paradajkový pretlak, tak na zahustenie mi stačí zásmažka z masla a dvoch lyžíc hladkej múky. Máš pravdu, keď to zožerie mačka, môže aj človek. Čo je on horší?
kukamcovaritidem
moja mama dava ryzu skoro surovu, iba ju oprazi do sklovita a tak pomiesa s masom a vari, nestretli ste sa s tym? nikde v receptoch som to necitala...:)