Plnená paprika fotorecept
Foto: matkozed
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1500 ml |
|
300 g |
|
18 ks |
|
160 g |
|
200 ml |
|
2 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1500 ml |
|
3 ks |
|
1 KL |
|
1000 ml |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
3 PL |
|
100 ml |
|
1000 g mleté |
|
Postup
-
1
Uvaríme si ryžu, najlepšie je použiť ryžovar.
-
2
Uvaríme si zeleninový bujón.
-
3
Ryžu aj vývar necháme úplne vychladnúť.
-
4
Kým všetko vychladne, očistíme si papriky. Pre lepšie plnenie paprík je vhodné odrezať aj kúsok špičky, aby mal kade vychádzať pri plnení vzduch.
-
5
Očistíme a rozmixujeme cibuľu.
-
6
Keď je ryža a vývar studený, prichystáme si mäsovú zmes na plnenie do paprík. Spolu premiešame mleté bravčové mäso s ryžou, pridáme rozmixovanú cibuľu, 2 vajcia, čierne korenie, kurkumu, mletú červenú papriku a soľ. Všetko spolu dôkladne premiešame.
-
7
Touto zmesou naplníme papriky. Z toho čo ostane vytvarujeme guľky. Mne vyšlo 18 paprík a 10 guliek.
-
8
Z oleja u múky si urobíme zásmažku.
-
9
Pridáme pretlak, bobkové listy, biele korenie a liter vody.
-
10
Za neustáleho miešania metličkou privedieme k varu.
-
11
Keď omáčka začne vrieť, vložíme do nej papriky a guľky. Necháme variť na najmenšom ohni asi hodinu.
-
12
Po hodine pridáme cukor a kečup. Chvíľu povaríme. Na záver ešte zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode.
-
13
Pred podávaním nesmieme zabudnúť dať najprv hlavnému ochutnávačovi.
Čo budú ďalšie kroky pri tvojej šokantnosti? Jedlo naservírované v záchodovej mise?
Pozajtra ma prsat. Pozor na tie zosity vonku.
aspon si sa mohol oholit, ked ta uz bavia tieto chobotiny :)
nie si daleko,moje cyklisticke nohy su pocas sezony vzdy oholene.