Jaternice so zeleninou a slaninou
Foto: phengalino
Recept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je zmes podobná jaterniciam podávaná so zemiakmi, kvakou, ovsenými sušienkami Zobraziť celý popisRecept je inováciou známeho škótskeho národného jedla "haggis, neeps and tatties" , čo je zmes podobná jaterniciam podávaná so zemiakmi, kvakou, ovsenými sušienkami a krémovou whisky omáčkou. Ja som kvaku nahradil mrkvou a k receptu pridal aj slaninu (pancetta), petržlen, romanesco, šalviu a zemiakový čips. Recept je bez omáčky.
porcie
príprava
Postup
-
1
Predpríprava zmesi: Na masti, jemne nakrájanej cibuli a šalvii smažíme jaternicovú zmes. Osolíme a okoreníme. Smažíme len do polovice a to preto lebo zmes sa nám dovarí neskôr. Takto pripravenú zmes necháme stranou vychladnúť. Uvaríme mrkvu v celku.
- 2
Rozprestrieme si potravinársku fóliu (3x), na ktorú vyskladáme plátky slaniny tak, aby sa trošku prekrývali. Na slaninu rozvrstvíme predpripravenú zmes a na zmes po dĺžke položíme uvarenú mrkvu, zrolujeme. Necháme vychladnúť v chladničke cca 20 minút.
- 3
Varíme všetkú zeleninu a to každú zvlášť. Z uvarenej zeleniny si pripravíme viacero druhov pyré.
- 4
Na zemiakový čips si na jemno nastrúhame jeden zemiak. Takto nastrúhaný zemiak si ochutíme soľou, čiernym korením, na jemno nasekanou šalviou a zabalíme do viacero vrstiev gázy. Vymačkáme vodu, a zmes rozotrieme na pečiaci papier. Tvorítkom si vyrežeme kruhy a zvyšok odoberieme. Takéto kruhy prekryjeme ďalším pečiacim papierom a ešte na vrch zaťažíme silikónovým plátom. Pečieme v trúbe pri 100 °C na cca 20 minút.
Tiež zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem
Ďakujem aj Vám
@Marienka44 , čomu nerozumieš? Ešte raz si prečítaj a pomaly, porozumieš, nič také, aby to nešlo :-)
Ďakujem Kukulienka