Vyprážané bravčové karé v slnečnicovej kruste fotorecept
Foto: izabella929
Mám tu niekoľko receptov, v ktorých som použila orechy pri príprave mäsa. Dnes som vyskúšala obaliť rezne v slnečnicových semienkach.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krásne bravčové karé som dostala, keď som bola na juhu SK na zabíjačke. Mäso som umyla, osušila.
-
2
Nakrájala som z neho plátky.
-
3
Plátky mäsa som osolila, okorenila.
-
4
V mlynčeku som si podrvila slnečnicové semienka.pridala som k nim jednu polievkovú lyžicu strúhanky, je to potrebné, aby sa semienka nespálili a piekli rovnomerne.
-
5
Celé vajcia som vyšľahala so štipkou soli. Namočila som mäso do vajíčok.
-
6
Obalila v semienkach.
-
7
Na panvici som nechala zohriať olej a bravčovú mať. Mäso som vložila a zakryla pokrievkou. Na slabšom plameni som pomaly vyprážala z jednej i z druhej strany.
-
8
Vypražené mäso som ukladala na papierové obrúsky odkvapkať prebytočný tuk. Pokiaľ sa vyprážali rezne, uvarila som si prílohu nové zemiaky. Uvarené som zmiešala s pokrájanou petržlenovou vňaťkou.
-
9
Uložila na taniere. Podávala som s paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť ku chrumkavému rezňu.
Oh, to je nápad - vysmážaný syr - to bude bomba!! Díky za navigaci, jen ty slunečnicové semínky nespapat než dojde na věc.