Krkovička na rajčinkách a cibuľke
Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na 1 cm široké pláty, okoreníme a prudko osmažíme na rozpálenej panvici asi 20 sekúnd z každej strany.
- 2
Do pekáča nakrájame a rozdrobíme cibuľu a rajčiny na väčšie kusy, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme plátky masla a celé premiešame.
- 3
Na vrch naukladáme osmahnuté pláty krkovičky a na vrch nastrúhame cesnak.
- 4
Pečieme zakryté cca 1 hodinu na 180 °C v predhriatej trúbe. A asi po 40 minútach plátky mäska otočíme, aby bolo mäkké a šťavnaté, prípadne pridáme menšie množstvo vody. Po hodine necháme odokryté dôjsť v rozohriatej vypnutej trúbe. Prílohu podla vlastnej chuti, ale hodí sa asi všetko. Prajem dobrú chuť ;)
Tiež pečená krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu