Krkovička na rajčinkách a cibuľke
Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
2 väčšie ks |
|
2 väčšie ks |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 dcl |
|
4 cl |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na 1 cm široké pláty, okoreníme a prudko osmažíme na rozpálenej panvici asi 20 sekúnd z každej strany.
- 2
Do pekáča nakrájame a rozdrobíme cibuľu a rajčiny na väčšie kusy, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme plátky masla a celé premiešame.
- 3
Na vrch naukladáme osmahnuté pláty krkovičky a na vrch nastrúhame cesnak.
- 4
Pečieme zakryté cca 1 hodinu na 180 °C v predhriatej trúbe. A asi po 40 minútach plátky mäska otočíme, aby bolo mäkké a šťavnaté, prípadne pridáme menšie množstvo vody. Po hodine necháme odokryté dôjsť v rozohriatej vypnutej trúbe. Prílohu podla vlastnej chuti, ale hodí sa asi všetko. Prajem dobrú chuť ;)
Tiež pečená krkovička:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre