Pečená krkovička
Pečená krkovička

Krkovička na rajčinkách a cibuľke

georges - bez fotkygeorges, 21. júna 2017

Rýchly, chutný a nenáročný recept pre viac ľudí.

6
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 kg
2 väčšie ks
2 väčšie ks
3 ks
100 g
1 dcl
4 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na 1 cm široké pláty, okoreníme a prudko osmažíme na rozpálenej panvici asi 20 sekúnd z každej strany.

  2. 2

    Do pekáča nakrájame a rozdrobíme cibuľu a rajčiny na väčšie kusy, osolíme, pokvapkáme sójovou omáčkou a pridáme plátky masla a celé premiešame.

  3. 3

    Na vrch naukladáme osmahnuté pláty krkovičky a na vrch nastrúhame cesnak.

  4. 4

    Pečieme zakryté cca 1 hodinu na 180 °C v predhriatej trúbe. A asi po 40 minútach plátky mäska otočíme, aby bolo mäkké a šťavnaté, prípadne pridáme menšie množstvo vody. Po hodine necháme odokryté dôjsť v rozohriatej vypnutej trúbe. Prílohu podla vlastnej chuti, ale hodí sa asi všetko. Prajem dobrú chuť ;)

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

jack
Podľa surovín to musí byť veľmi chutné.Škoda,že nie je fotečka,ale aj tak som si to uložila:-)