Sarma
Michal Pažák
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
executive chef reštaurácie Zylinder v Bratislave, 7. októbra 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme hlúb a v celku ju necháme variť v osolenej vode, pričom postupne odoberáme vonkajšie vrstvy.
- 2
Kapustné listy naplníme mäsovou zmesou. Cibuľu nasekáme, orestujeme s červenou paprikou, pridáme prepláchnutú kyslú kapustu a cukor. Podusíme.
- 3
Naplnené kapustné listy poukladáme do plechu a na to dáme vrstvu kapusty. Prikryté pečiem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak isto aj cabajaku vynasli slovaci z bekešskej čaby.