Panenka na maslovom zemiaku s julienne zeleninou
šéfkuchár reštaurácie Pútnický mlyn v Marianke, 13. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
Postup
-
1
V šupke uvaríme zemiaky, ktoré necháme vychladnúť, očistíme a po dĺžke orežeme z oboch strán, aby sa zemiak dal položiť na tanier a aby sa naň dala položiť panenka.
- 2
Na rozpálenej panvičke na veľkom plameni opečieme zo strán okorenenú a osolenú panenku a to iste urobíme ešte raz na pomalom plameni. Potom ju dáme do rozpálenej rúry piecť pri teplote 200 °C na približne 10 – 12 minút.
- 3
Kým sa panenka pečie, mrkvu a petržlen nakrájame na jemné rezančeky a spražíme na masle a troške oleja, pokiaľ zelenina nezmäkne, dochutíme ju cukrom, soľou a korením.
- 4
Vopred pripravené zemiaky uložíme na panvicu s roztopeným maslom a necháme piecť do zlatista z oboch strán.
- 5
Julienne – zeleninu nakrájanú na tenké rezančeky uložíme na stred taniera, na ktorú položíme maslový zemiak a na zemiak uložíme upečenú panenku, ktorú prelejeme demiglasom či výpekom z panenky. Ozdobíme bylinkami, napríklad tymianom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Všetko bolo perfektné, prostredie, obsluha, jedlo, hygiena, ceny, tak vám odporúčam, ak budete niekde nablízku, vyskúšajte si na vlastnej koži.
A uložené.
mamina zaziarila :)
Julienne je spôsob krájania zeleniny na tenké pásiky, ktoré by nemali byť hrubšie ako 3 mm.
Julienne – zelenina nakrájana na tenké rezančeky.