Foto: kajusiqq
Véééľmi fajnučke:).....a prvykrát som robila halušky z lopára:)...myslím že sa celkom vydarili:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové kotlety na okraji niekoľkokrát narežeme:)....naklepeme posolíme a pokoreníme:) Jemne ich obalíme v múke.
-
2
Na rozohriatej masti prudko opečieme z oboch strán.
-
3
Mäso vyberieme,do výpeku pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu na rezančeky pokrájanú kapiu a feferónku,opražíme.
-
4
mäsko vrátime späť Prikryjeme a asi 40 min pomaličky dusíme:)...domäkka ak treba mierne podlievame:)
-
5
Medzitým ako mäsko dusíme pripravíme halušky:). Do preosiatej múky s kypriacim práškom pridáme vajíčko soľ zalejeme mliekom a vypracujeme hladké redšie cesto.
-
6
Cesto rozotrieme na lopár a nožom odkrajujeme kúsky priamo do vriacej vody (posolenej):) Hneď ako halušky vylávajú na povrch,scedíme ich a necháme odkvapkať:) Mäsko položíme na halušky a možme papkáť:)))
Diskusia k receptu