Kotlety pre hostí, ktorých znášame

ajuschka - fotkaajuschka, 17. októbra 2012

Tento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko veľmi rada, najlepšie sa to papá s domácim broskyňovým Zobraziť celý popisTento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko veľmi rada, najlepšie sa to papá s domácim broskyňovým kompótom :)

2
porcie
15 minút
príprava
55 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
300 g strúhaný
250 ml alebo bujón




Postup

  1. 1

    Nachystáme si kotlety, čiže plátky karé podľa počtu stravníkov. Pokiaľ je pekné veľké, tak stačí plátok na osobu, pre pažrošov a mňa 2 :D. Ja som karé nemala tak som použila plátky z bravčového orecha, a je to možno aj lepšie, lebo sa pri pečení tak nevysuší. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na kolieska Syr nastrúhame na jemno kocku bujónu rozpustíme v cca 1/4 litri vody

    Kotlety pre hostí, ktorých znášame - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko si z oboch strán posolíme a pokoreníme a poukladáme do hlbšieho pekáča, tak aby sa tam nijak moc netlačilo ale aby bolo pekne na tesno vedľa seba. Naň si uložíme kolieska cibule, ktorú mierne posolíme.

    Kotlety pre hostí, ktorých znášame - obrázok 2
  3. 3

    Zasypeme vrstvou strúhaného syra, a poriadne pritlačíme. Ja som to tentokrát neodhadla a dala som syra primálo, preto je úvodná fotka taká škaredá. Ale na chuti neubralo :). Vrstva po utlačení môže byť kľudne aj 1cm vysoká. Navrch posypeme mletou paprikou. Celé ako to je v pekáči podlejeme pripraveným bujónom, ale len do výšky mäsa, cibuľa a syr by nemali byť "pod vodou". Takto pripravený pekáč poriadne prikryjeme alobalom a šupneme do rúry na 200 stupňov a 45 minút. Potom ešte tak 10 minút dopekáme odokryté. Podávame s ryžou, najlepšie na sypko uvarenou (to ale môj polovičiak nemá rád, takže bola lepkavá). Uhorka sa nehodí, ani nič kyslé, ideálny je broskyňový kompót.

    Kotlety pre hostí, ktorých znášame - obrázok 3

Diskusia k receptu

radulienka
Pekný recept, m§sko musí byť mňamkové, ja robím podobne, hovoríme tomu korytnačky, tam dám broskyňu či mahuľu na mäsko priamo a na to syr, vďaka za novú inšpiráciu...
afataga
a kde je ta uvodna fotka? aj ja robievam podobne, ale mne sa zas k masu nehodi ziadny kompot :-)
ajuschka
no toto oni mi ju zrusili? a teraz pozeram ze aj nazov mi zmenili do slovenciny.... Originalny nazov je NASCHVAL Kotlety pro hosty ktere snasime. takze @redakcia - dakujem....
surincicka
tak toto určite vyskúšam - človeku už dochádza pri tom varení fantázia, takže vďaka za tip. Je to jednoduché a určite výborné - milujem kombináciu mäso, korenie, cibuľa a ešte k tomu syr, mňam
redakcia
@ajuschka , pardón za ten názov, všetky názvy z češtiny pokiaľ nejde o originál jedlo prekladáme do slovenčiny, ak chceš mať český názov, lebo je pôvodný, pokojne to zmeň. Ale čo sa týka hlavnej fotky, s tou sme nerobili nič.
helca103
robím podobné mäsko, dávam veľa cibule je to vďačná kombinácia
siskam
Výborný recept, fakt rýchly a výsledok skvelý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia