Tento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko veľmi rada, najlepšie sa to papá s domácim broskyňovým Zobraziť celý popisTento recept mám od babky, zvykla ho robiť na nedeľný obed. Ja mám toto mäsko veľmi rada, najlepšie sa to papá s domácim broskyňovým kompótom :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Nachystáme si kotlety, čiže plátky karé podľa počtu stravníkov. Pokiaľ je pekné veľké, tak stačí plátok na osobu, pre pažrošov a mňa 2 :D. Ja som karé nemala tak som použila plátky z bravčového orecha, a je to možno aj lepšie, lebo sa pri pečení tak nevysuší. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na kolieska Syr nastrúhame na jemno kocku bujónu rozpustíme v cca 1/4 litri vody
-
2
Mäsko si z oboch strán posolíme a pokoreníme a poukladáme do hlbšieho pekáča, tak aby sa tam nijak moc netlačilo ale aby bolo pekne na tesno vedľa seba. Naň si uložíme kolieska cibule, ktorú mierne posolíme.
-
3
Zasypeme vrstvou strúhaného syra, a poriadne pritlačíme. Ja som to tentokrát neodhadla a dala som syra primálo, preto je úvodná fotka taká škaredá. Ale na chuti neubralo :). Vrstva po utlačení môže byť kľudne aj 1cm vysoká. Navrch posypeme mletou paprikou. Celé ako to je v pekáči podlejeme pripraveným bujónom, ale len do výšky mäsa, cibuľa a syr by nemali byť "pod vodou". Takto pripravený pekáč poriadne prikryjeme alobalom a šupneme do rúry na 200 stupňov a 45 minút. Potom ešte tak 10 minút dopekáme odokryté. Podávame s ryžou, najlepšie na sypko uvarenou (to ale môj polovičiak nemá rád, takže bola lepkavá). Uhorka sa nehodí, ani nič kyslé, ideálny je broskyňový kompót.
Diskusia k receptu