Koložvárska

renka73 - fotkarenka73, 3. októbra 2012
Koložvárska
Foto: renka73

Ja dávam aj zemiačiky...tak nám viac chutí :-)

Suroviny

2 kg
1/2 kg
1/2 kg
1 hrsť
 v mlynčeku
 v mlynčeku
100 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme,pokrájame na kolieska a polovicu dáme na vymazaný plech.Posolíme.

    Koložvárska  - obrázok 1
  2. 2

    Na zemiaky rozložíme kapustu,mleté mäso,okoreníme,posypeme grilovacím korením a ocesnakujeme.Pridáme ryžu a poukladáme druhú polovicu zemiakov.Osolíme,okoreoníme a prilejeme deci vody.

    Koložvárska  - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pod alobalom v predhriatej rúre 45 minút pri teplote 200*C.Potom dáme alobal dole a pečieme 15-20 minút na 250*C.

    Koložvárska  - obrázok 3

Diskusia k receptu

lusinkab
jak toto by som si teraz dala :-) mnam so zemiackami som este nerobila ale co nie je moze byt :-) vyzera uzasne
1x trogar
apik
Tak toto musim vyskusat -paci sami receptik -:)
amia
aj mne sa recept páči, kk
jarunka
Toto som varila minuly tyzden a moj manzel mi navrhol, ze aby som skusila aj so zemiakmi, tak skusim podla teba.
valeri
výborné jedlo, tiež ho poznám s ryžou aj zemiakmi.
sovka62
Takto to nepoznám, u nás je spodná vrstva z kapusty, potom dusená ryža, na ňu mleté mäso a pokrájaná klobása, opäť ryža a kapusta, navrchu poliata smotanou. Nemám to rada, je to s tou ryžou dosť suché, tak to varím len na naliehanie manžela, ktorý koložvársku miluje.
Ale takto, so zemiačikmi, by to zrejme chutilo aj mne, tak vyskúšam a uvidím, čo povie moja krajšia polovička.
mata3636
@sovka62 - ked Ti môžem poradiť: kapustou nešetri, v mletom mäsa je dobré mať aj trocha šťavy, nie len vydusené mäso a ja zalievam mliekom, asi 2dl, pridám trocha mletej papriky a zarovnanú lyžicu hladkej múky. kto chce, dá si smotanu na svoju porciu. možno ked vyskúšaš takto, nebude suchá a zachutí aj tebe :)
salinka
Tak, to otvaram oci!! Robievame kolozvarsku z tychto istych surovin, ale ryzu, aj zemiaky predvaram. Velmi toto jedlo lubim, ale je s tym dost roboty a tych hrncov.....Ty si z toho urobila perfektny eintopf. Uz sa tesim:-))
evanaaa
Robím podobne ako Sovka, ak to má byť koložvárska, dávam aj klobásu, ryžu si predvaríma niekedy podusím zvlášť aj kapustu aby bola ochutená ( aj deň dopredu sa dá pri nedostatku času) a zaliať smotanou. Zabudla som, aj mleté mäso si trochu predpripravím, toto je síce dobré aj s tými zemiakmi, ale už nie ako kolžvárska. Podobne, ako keď niekto robí segedínsky bez smotany, to je už len kapusta s mäsom, ale každý robí tak ako a čo má rád.
drajan
Dnes som túto dobrotu urobila. Hoci mám rada klasiku- koložvársku, dnes som veru na vážkach... asi táto verzia mi chutí viac. Ryže som dala akosi málo (lebo som robila podľa oka)...ale to vôbec nevadí, lebo tie zemiaky sú výborné... a tie zapečené hore... nebo v puse. Odporúčam, vyskúšajte, iste nik nebude ľutovať. DAKUJEM pekne za skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia