Furmanská roláda

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 7. októbra 2012

V piatok som po dlhej dobe zohnal na farmárskych trhoch "čertovu klobásu" a tak ma napadol recept, ktorý som našiel v jednej starej kuchárskej Zobraziť celý popisV piatok som po dlhej dobe zohnal na farmárskych trhoch "čertovu klobásu" a tak ma napadol recept, ktorý som našiel v jednej starej kuchárskej knihe a vyskúšal ho už pred desiatimi rokmi.

15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Karé som rozrezal, aby mi vznikol plát. Vnútornú časť som mierne osolil, okorenil a potrel mletou paprikou. Na plát som položil klobásu a zroloval. Roládu som oviazal špagátom, aby sa mi nerozišla.

    Furmanská roláda - obrázok 1
  2. 2

    Takto zabalené mäso, ktoré som osolil, okorenil a orascoval zatiahneme v rozpálenom oleji. Potom k mäsu na pekáč prihodíme na kolieska nakrájanú cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Podlejeme trochou vody a pečieme cca 1,5 hodiny.

  3. 3

    Ako prílohu som mal zemiakovú kašu s pažitkou, ale dobré to je aj s kapustou a knedlíkom.

Diskusia k receptu

sylvinka
Poznám tento recept,len ja zvyknem mäsko podliať dobrým bielym vínkom...je to výbor
helca103
hľadám niečo jednoduché a dobré na nedeľu a už som našla, vďaka za super recept
gargamelka
Výborný recept :)
Už to v kuchyni nádherne rozvoniava ...
Vďaka za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia