Foto: fineliving
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho syna som sa rozhodla :). Spojením viacerých receptov Zobraziť celý popisDlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho syna som sa rozhodla :). Spojením viacerých receptov na prípravu rebierok vznikla táto moja verzia a patrí medzi naše obľúbené jedlá.
Postup
-
1
Bravčové rebierka a zeleninu dáme variť do väčšieho hrnca, osolíme, pridáme bobkový list a celé čierne korenie. Množstvo surovín neuvádzam, množstvá si pridajte podľa vlastnej chuti. Rebierka varíme 1 - 1,5 hodiny.
-
2
Pripravíme si marinádu z uvedených surovín, uvedené množstvo vyjde na pečenie jedného plechu. Ja som robila dva plechy a použila som dvojitú dávku.
-
3
Rebierka po uvarení pokrájame a uložíme spolu s pokrájanou zeleninou na hlboký plech.
-
4
Mäso potrieme marinádou, podlejeme trochou čierneho piva a vývaru z rebierok. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C.
-
5
Keď sú rebierka upečené do červena, obrátime ich, znova potrieme marinádou, zvyšok vylejeme k rebierkam a dáme znova piecť.
-
6
Hotovo :)
-
7
Vývar, ktorý mi zostal som naliala do malých krabičiek, a dala som ich do mrazničky. Používam ho na podlievanie ryže alebo pri pečení iného mäsa namiesto vody.
Diskusia k receptu