Bravčové rebierka s medovou marinádou

fineliving - fotkafineliving, 13. októbra 2012

Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho syna som sa rozhodla :). Spojením viacerých receptov na prípravu rebierok vznikla táto moja verzia a patrí medzi naše obľúbené jedlá.

Suroviny

marináda:
5 PL
1 PL
1 PL
1 PL
5 strúčikov
150 ml
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové rebierka a zeleninu dáme variť do väčšieho hrnca, osolíme, pridáme bobkový list a celé čierne korenie. Množstvo surovín neuvádzam, množstvá si pridajte podľa vlastnej chuti. Rebierka varíme 1 - 1,5 hodiny.

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si marinádu z uvedených surovín, uvedené množstvo vyjde na pečenie jedného plechu. Ja som robila dva plechy a použila som dvojitú dávku.

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 2
  3. 3

    Rebierka po uvarení pokrájame a uložíme spolu s pokrájanou zeleninou na hlboký plech.

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 3
  4. 4

    Mäso potrieme marinádou, podlejeme trochou čierneho piva a vývaru z rebierok. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C.

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 4
  5. 5

    Keď sú rebierka upečené do červena, obrátime ich, znova potrieme marinádou, zvyšok vylejeme k rebierkam a dáme znova piecť.

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo :)

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 6
  7. 7

    Vývar, ktorý mi zostal som naliala do malých krabičiek, a dala som ich do mrazničky. Používam ho na podlievanie ryže alebo pri pečení iného mäsa namiesto vody.

    Bravčové rebierka s medovou marinádou - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: