Ražníči trochu inak

js9mxd - fotkajs9mxd, 14. októbra 2012
Ražníči trochu inak
Foto: js9mxd

Tento recept je vlastne "z núdze cnosť" vznikol tak, že sa nekonala grilovačka. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Suroviny sme museli nejak spotrebovať. Z príjemnej večere bol príjemný obed.

4 - 6
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 ks
100 g
2 ks
100 g
1 kg
4 ks
  miešaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň pred varením nakrájame panenku na 10 mm kúsky, osolíme, okoreníme mletým korením, rascou, grilovacím korením a trochou vegety. Celú zmes zalejeme dobrým olejom cca 2 lyžice.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň, striedavo napichujeme na ihlu zemiak, koliečko cibule, klobásky, plátok slaninky a pečienky zabalené v šunke.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé suroviny striedame podľa ľubovôle, na záver dáme zemiak tak, aby sa suroviny nerozpadali

    Ražníči trochu inak  - obrázok 3
  4. 4

    Z uvedeného množstva sa dá urobiť cca 4 až 6 ihiel.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 4
  5. 5

    Zostatok zemiakov, slaninky a cibule uložíme na masťou vymastený pekáč, posolíme a posypeme ostatnými koreninamy. Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 5
  6. 6

    Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení servírujeme so zmesou zeleniny.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 7

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: