Ražníči trochu inak

js9mxd - fotkajs9mxd, 14. októbra 2012
Ražníči trochu inak
Foto: js9mxd

Tento recept je vlastne "z núdze cnosť" vznikol tak, že sa nekonala grilovačka. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Suroviny sme museli nejak spotrebovať. Z príjemnej večere bol príjemný obed.

4 - 6
porcie
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
2 ks
100 g
2 ks
100 g
1 kg
4 ks
  miešaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň pred varením nakrájame panenku na 10 mm kúsky, osolíme, okoreníme mletým korením, rascou, grilovacím korením a trochou vegety. Celú zmes zalejeme dobrým olejom cca 2 lyžice.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 1
  2. 2

    Na druhý deň, striedavo napichujeme na ihlu zemiak, koliečko cibule, klobásky, plátok slaninky a pečienky zabalené v šunke.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 2
  3. 3

    Jednotlivé suroviny striedame podľa ľubovôle, na záver dáme zemiak tak, aby sa suroviny nerozpadali

    Ražníči trochu inak  - obrázok 3
  4. 4

    Z uvedeného množstva sa dá urobiť cca 4 až 6 ihiel.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 4
  5. 5

    Zostatok zemiakov, slaninky a cibule uložíme na masťou vymastený pekáč, posolíme a posypeme ostatnými koreninamy. Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 5
  6. 6

    Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení servírujeme so zmesou zeleniny.

    Ražníči trochu inak  - obrázok 7

Diskusia k receptu

fialka49
Už si budeme asi iba takto pripomínať krásny čas grilovačiek. Veru aj my sme dnes presne takto zachraňovali nevydarenú grilpárty.
helca103
dobre si zúžitkoval naložené mäsko, výsledok bol určite vynikajúci :-)