Foto: js9mxd
Tento recept je vlastne "z núdze cnosť" vznikol tak, že sa nekonala grilovačka. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Suroviny sme museli nejak spotrebovať. Z príjemnej Zobraziť celý popisTento recept je vlastne "z núdze cnosť" vznikol tak, že sa nekonala grilovačka. Dôvodom bolo nepriaznivé počasie. Suroviny sme museli nejak spotrebovať. Z príjemnej večere bol príjemný obed.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Deň pred varením nakrájame panenku na 10 mm kúsky, osolíme, okoreníme mletým korením, rascou, grilovacím korením a trochou vegety. Celú zmes zalejeme dobrým olejom cca 2 lyžice.
-
2
Na druhý deň, striedavo napichujeme na ihlu zemiak, koliečko cibule, klobásky, plátok slaninky a pečienky zabalené v šunke.
-
3
Jednotlivé suroviny striedame podľa ľubovôle, na záver dáme zemiak tak, aby sa suroviny nerozpadali
-
4
Z uvedeného množstva sa dá urobiť cca 4 až 6 ihiel.
-
5
Zostatok zemiakov, slaninky a cibule uložíme na masťou vymastený pekáč, posolíme a posypeme ostatnými koreninamy. Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.
-
6
Na takto pripravený základ položíme napichané ihly.
-
7
Po upečení servírujeme so zmesou zeleniny.
Diskusia k receptu