Plnená panenská sviečkovica a lá KajusiQQfotorecept
Je to recept ktorý patril medzi moje prvé, inšpiráciu som našla v knihách o slovenskej kuchyni keďže mäso nejem no chcela som sa ho Zobraziť celý popisJe to recept ktorý patril medzi moje prvé, inšpiráciu som našla v knihách o slovenskej kuchyni keďže mäso nejem no chcela som sa ho naučiť pripravovať tak hlavný ochutnávač bola moja mama od tých čias čo ochutnala sa zaradilo medzi jedlá ktoré určite neodmietne:) Dnes je 1.5 a pridávam novú omáčku keďže mám plno arašidového masla experimentovala som a stálo to zato!:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 160 g |
|
| trocha |
|
| trocha |
|
| Plnka: | |
|
|
|
| 1 ks |
|
| 3 platky |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| Arašidová omáčka: | |
|
|
|
| 3 lyžice |
|
| na zahustenie |
|
| Perniková omáčka: | |
| podľa chuti |
|
| 2 lyžice |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dáme si variť mrkvu a zemiaky(bude to ako príloha) Zo šunky,vajca,soli a vňate vymiešame jemnú zmes.
-
2
Do sviečkovej opatrne narežeme kapsu. Kapsu naplníme a do prostred plnky poukladáme celé alebo rozpolené fazuľové struky.
-
3
Kapsu zošijeme,posolíme prichutíme bylinkami a na oleji opečieme.Pridáme maslo
-
4
Podlejeme a za občastného prelievania výpekom a podlievania vodou pečieme do mäkka.(ako pri každom, čím dlhšie tým lepšie).
-
5
Keď je sviečková hotová vyberieme a do omáčku zahustíme múkou a dochutíme arašidovým maslom.
-
6
Zeleninku(mrkvu už predvarenu) a fazuľky opražíme na masle posolíme. Pokial sa nám zvášila náplň môžme si spraviť omeletu:)
-
7
A tu je fotka ešte stara s omáčkou z perníku struhaného:) aj tá je veľmi dobrá no rada experimentujem:)









Diskusia k receptu