
Pečené mleté mäso
Recept som našla na YT a je podľa Romana Paulusa. Nelíši sa od sekanej, len...

Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim....

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...

Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou
Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, ...

Bravčové pliecko na korení a horčici
Na tento spôsob zvyknem robiť hovädzie mäso, vtedy pridám aj slaninu a vynechám horčicu, tentokrát...

Bolognese (Bolonská omáčka)
Asi najvydarenejšie aké som robil... A recept napíšem aj s množstvom surovín, aby som vedel aj...

Cestoviny ako ich robí babička (macarrones de la abuela)
Tieto jednoduché cestoviny sú v Katalánsku veľmi obľúbené, hlavne u detí. Nezaobíde sa bez nich ani jedna návšteva u babičiek a ani jedna oslava, na ktorej sú deti....

Furmanské bravčové líčka
Je s tým trochu viac práce, ale výsledok stojí za to. Je to gurmánska lahôdka....

Zelerová ostro-kyslá polievka
Rozmrazovali a čistili sme chladničku a bolo treba spotrebovať zeleninu, tak sme uvarili takúto dobrú polievku....

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a...

Bravčový perkelt s fazuľou na mamin spôsob
U nás doma bol vždy vítaný a volali sme ho fazuľový guláš. Najlepší je s chlebom...

Gulášová polievka Lacnáčik
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...

Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....

Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....

Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom
Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.

Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.

Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....

Rozpečený bôčik
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....

Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...

Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...

Falošná husacia pečeň
Každý, kto má rád husaciu pečeň by mal vyskúšať aj túto dobrotu, ktorá je od...

Bravčové karé s cibuľou a so slaninou
Bravčové karé umyjeme, jemne osušíme obrúskom. Plátky mäsa osolíme, okoreníme a dáme na pekáč....

Škótske vajce
Vajcia uvaríme a olúpeme. Mäso pomelieme. Do mäsa pridáme soľ, rascu, majorán, ...