Mamkina kapustnica
Toto je vianočná kapustnica, ktorá veľmi chutí nielen celej mojej rodine, ale aj kolegom v...
Bravčové srdce na paprike
Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku a umyté pokrájané srdce, osolíme, podlejeme vodou...
Bravčové koleno mňam
Koleno vykostíme. Z horčice, piva, prelisovaného cesnaku, soli a hubového korenia pripravíme kašičku.
Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...
Plnená kačica
Plnenú kačicu robíme vždy v prvý sviatok vianočný. Každý sa na ňu veľmi teší, lebo...
Chutné minirožteky
Tento recept sme si obľúbili so sestrou. Obe ho robievame na Veľkú noc a na Vianoce....
Špekačková nátierka
Tuto pomazánku mi poradila moja dobra kamarátka lebo moje deti nechceli jesť špekačky, že sú mastné....
Sviatočná kapustnica
Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...
Vianočný zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté ošúpeme a pokrájame na malé kocky. Pridáme ostatné suroviny, ...
Plnený kapustný list - Holubce
Môj otecko pochádzal zo Zakarpatska. Občas nám navaril jedlá, ktoré nám náramne chutili. Holubce...
Pivovarnícke zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...
Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...
Krkonošský hubový Kubo
Krúpy prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na plátky a osmažíme ju s nakrájanou cibuľou....
Moravský divoký šíp
Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...
Staročeské kocky
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky a osolíme. Na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, ...
Miešaná sekaná pečienka
Všetky suroviny okrem vajec dáme do misy, okoreníme ich a zmiešame. Vmiešame vajcia a ak...
Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...
Lahodná bôčiková roláda
Bravčový bôčik zomelieme, dochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko a všetko dobre...
Moravský vrabec
Opláchnutý bôčik a pliecko nakrájame na malé kúsky a dáme do pekáča. Osolíme, posypeme rascou,...
Šumavská kapsa
Do hrubších kotliet urobíme nožom kapsu, osolíme ich a okoreníme. Na plátok slaniny položíme plátok...
Plnená sekaná po česky
Mleté mäso zmiešame s vajcom, soľou, korením a žemľou namočenou v mlieku a rozložíme ho...
Slávnostný bôčikový závin s praženicou
Toto jedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.
Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...
Sviatočná roláda
Keď už budete mať počas Vianoc dosť sladkého, určite vám zachutí táto výborná slaná roláda.
Morčacie mäso so syrovou omáčkou
Potrebovala som vymyslieť niečo nové, nakoľko som mala pocit, že varím dookola stále to isté....
Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Sedliacka krkovička
Z krkovičky nakrájame plátky, osolíme ju, okoreníme a posypeme paprikou. Do vymasteného pekáča vložíme...
Cibuľnačka
Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...
Vyprážaný moravský rezeň s vlašským šalátom
Plnka na rezne: Vyšľahané vajcia zmiešame so slaninou a šunkou. Opečieme na panvici na tuhšiu praženicu....
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...
Liptovská kapustnica
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...
Syrový koláč s údeným mäsom
Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme...
Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...