Panenka s fritovanými zemiakmi a hubovou omáčkou
Panenku očistíme, odblaníme. Celé panenky vložíme do fólie, zavákuujeme a varíme sous vide 2...
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...
Segedínsky guláš s domácou kysnutou knedľou
Teraz je ten pravý čas na toto jedlo. Keďže som dostala kúpiť pekné, pokrájané bravčové...
Domáca pečená sekaná s luxusnou omáčkou
Názov som nevymyslel ja, pochádza z pôvodného receptu, ktorý som našiel na internete, len...
Dôchodcovská roláda
Tento recept mám od mojej babky, ktorá roládu robievala na všetky oslavy v práci či v...
Bravčové stehno pečené v hrnci
Mal som bravčové stehno - orech a nechcelo sa mi s tým robiť nič zložité, tak...
Mäsové guľky s cviklou
Ak máte radi jednoduché recepty, ktoré sú chutné a šťavnaté bez zbytočne zaťažujúcich ingrediencií, toto je jeden z nich, môj momentálne najobľúbenejší recept na spracovanie mletého mäsa....
Mleté rezne s údeným syrom
Chcela som prvýkrát vyskúšať vyprážanie mäsa na plechu v rúre.
Bravčové stehno s hubami a so špaldovými krúpami
Krúpy: Krúpy najskôr prepláchneme, necháme asi 10 minút namočené. Medzitým nakrájame cibuľu a roztopíme masť v...
Bravčové rezne v cestíčku z kyslej smotany
Na dnešný deň, oddychový a rýchly obed, ktorým potešíte doma aj náročných.
Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...
Prekladané zemiaky s kyslou kapustou a domácou klobáskou
Málo práce pri príprave a po upečení plný hrniec dobroty, ktorá sa veľmi rýchlo zje...
Prekladanec
Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...
Lahodné závitky so slivkovou omáčkou
Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...
Bravčové kocky z Hurbanovej pod Bankovom
Niet nad domácu kuchyňu! U nás či u Vás. Každý máme svoj domov s úžasnými spomienkami...
Slovenská huspenina
Pozrite si, ako pripravujú huspeninu Jozef Mak a šéfkuchárka Ivana Havelová.
Vianočná večera - kapustnica, vyprážaná ryba a zemiakový šalát
"Vianoce Vám" - projekt, ktorý vznikol vďaka ľuďom s dobrým srdcom. Večera na Štedrý deň...
Segedínsky guláš
V slovenských domácnostiach veľmi obľúbená klasika z kyslej kapusty a bravčového mäsa, ktorá dodá telu množstvo...
Mleté mäso pečené v zelenej paprike
Už dávnejšie ma v TV vysielaní zaujala talianska kuchárka Lidia Giuliana Matticchio Bastianich, ktorá do...
Bravčový perkelt kombinovaný s párkami k zelenej fazuľke
Kúpil som väčšie balenie „viedenských” párkov, ktoré vzhľadom pripomínali naše dávne „nedemokratické” spišské, ktoré podobne...
Bravčová panenka v slaninke s cibuľovou omáčkou
Jemná šťavnatá bravčová panenka pečená v slaninovom kabátiku podávaná s omáčkou z karamelizovanej cibuľky. Výborná mňamka...
Chutný šťavnatý pulled pork burger
Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Mäsové guľky bez lepku
Raz vyskúšate tieto skvelé zemiakové guľky s mäsom a bez lepku a už si ich zamilujete....
Huspenina s chudým mäsom
Keďže táto huspenina chutí celej rodine, tak som sa rozhodla, že sa podelím s mojím...
Pomaly pečené bravčové koleno v liatine
Pomaly pečené bravčové koleno presne tak, ako som si ho predstavovala a chutilo výborne!...
Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)
Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....
Plnka do plnenej kapusty podľa Józsefné Pelle
Knihu Školu varenia, od hore uvedenej autorky vydavateľstva Minerva, Budapešť, 1982, som kúpila...