Silvestrovská kapustnica
Foto: mojaradost
Kapustnica nám veľmi chutí a z domácej kapusty je vynikajúca.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu podusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.
- 2
Pridáme pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodu a nechali zmäknúť (vodu zlejeme). Ja používam domácu kapustu, je v nej rasca, bobkový list, korenie, takže už nemusím tieto ingrediencie pridávať. Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.
- 3
Zalejeme vodou a varíme spolu od bodu varu asi hodinu, alebo podľa potreby. Vodu prilievame podľa potreby.
- 4
Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 30 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
- 5
My si dávame do taniera ešte kyslú smotanu. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!
Tiež kapustnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu