Šošovicová polievka s údeným mäsom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
70 g |
|
3 strúčiky |
|
150–200 g |
|
2 ks |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 1,5 litra vody, nasypeme šošovicu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkový list, údené mäso v celku a privedieme do varu. Pomaličky varíme, kým nie je šošovica z troch štvrtín uvarená.
- 2
Potom pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Keď sú mäkké, vyberieme údené mäso, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.
- 3
Smotanu rozmiešame s jednou polievkovou lyžicou hladkej múky, pridáme do polievky a prevaríme. Z polievky vyberieme bobkový list a dochutíme soľou, korením a trochou octu.
Tiež Šošovicová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu