Šošovicová polievka
Šošovicová polievka

Šošovicová polievka s údeným mäsom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
Šošovicová polievka s údeným mäsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

70 g
3 strúčiky
150–200 g
2 ks
150 ml
1 PL
1 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme 1,5 litra vody, nasypeme šošovicu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkový list, údené mäso v celku a privedieme do varu. Pomaličky varíme, kým nie je šošovica z troch štvrtín uvarená.

  2. 2

    Potom pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Keď sú mäkké, vyberieme údené mäso, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.

  3. 3

    Smotanu rozmiešame s jednou polievkovou lyžicou hladkej múky, pridáme do polievky a prevaríme. Z polievky vyberieme bobkový list a dochutíme soľou, korením a trochou octu.

Diskusia k receptu