Šošovicová polievka s údeným mäsom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 1,5 litra vody, nasypeme šošovicu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, bobkový list, údené mäso v celku a privedieme do varu. Pomaličky varíme, kým nie je šošovica z troch štvrtín uvarená.
- 2
Potom pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Keď sú mäkké, vyberieme údené mäso, nakrájame ho na menšie kúsky a vložíme naspäť do polievky.
- 3
Smotanu rozmiešame s jednou polievkovou lyžicou hladkej múky, pridáme do polievky a prevaríme. Z polievky vyberieme bobkový list a dochutíme soľou, korením a trochou octu.
Tiež Šošovicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu