Kuracie na tymiane so zemiakmi v multifunkčnom hrnci fotorecept
Foto: altyn
Tento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka. Potom Zobraziť celý popisTento recept je, ako napovedá názov, pre tých, ktorí buď už vlastnia alebo sa rozhodujú či vlastniť tento druh kuchárskeho pomocníka. Potom uverejním aj recept na polievku. Neberte to prosím ako reklamu, iba ako návod.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pri tomto druhu hrnca treba mať všetky suroviny nakrájané a pripravené, pretože potom to už ide rýchlo. Takže si mäso nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, ale v žiadnom prípade nenaklepeme. Nakrájame si cibuľu, mrkvu na 1 až 2 cm kúsky, zemiaky na 1,5 cm kolieska alebo kocky. Otvoríme víno a odstrihneme zopár vetvičiek tymianu alebo nachystáme si sušený.
-
2
Do vnútornej nádoby hrnca nalejeme toľko oleja, aby bolo pokryté dno. Zapneme program restovanie. Za chvíľku sa olej zohreje a opražíme na ňom pripravené mäso. Mäso dáme bokom.
-
3
Do výpeku pridáme cibuľu, chvíľku miešame, toľko aby cibuľa zmäkla, no nezhorela. V tomto momente už môžeme vypnúť funkciu restovanie, ono to už "dôjde". Potom pridáme mrkvu, znovu chvíľu miešame, toľko aby sa obalila mrkva olejom. Zalejeme troškou vína a vývarom a premiešame.
-
4
Vrátime späť mäso, pridáme tymian, podľa potreby prilejeme trochu vývaru a vína. Len toľko aby bolo mäso zaliate do dvoch tretín.
-
5
Na mäso pridáme mriežku, ktorá je v príslušenstve hrnca.
-
6
Na mriežku položíme košík so zemiakmi, ktoré sme len máličko osolili.
-
7
Nádobu uzavrieme tlakovým vekom. Zvolíme program "kura", 15 minút.
-
8
Chvíľu sa to bude zohrievať, až sa spustí program, tak to zvukový signál oznámi. Po uplynutí programu, v tomto prípade po 15 minútach nám zvukový signál znovu oznámi koniec. Vypneme program a vypustíme paru. Opatrne veko otvoríme. Košík so zemiakmi vyberieme pomocou chňapky, mriežku vyberieme a tiež mäso. Do omáčky pridáme kúsok masla a restujeme do zhustnutia omáčky. Žiadny program už netreba zapnúť, hrniec ešte stále zohrieva.
-
9
Všetko si pekne uložíme do nádob na uskladnenie.
-
10
No, a mám obed pre dvoch, alebo pre mňa na dva dni.
Znova ďakujem :-)))