
Špikovaný domáci králik so slaninou, cesnakom na červenom víne
Dnes sviatočný obed pre moju návštevu . špikovaný králik cesnakom a slaninou na víne.

Flank steak s dijonskou omáčkou
Už som sa dlho chystala na tento kus mäsa, v stredu som kúpila chladený zatavený balík,...

Inovecká krkovička
Je to na spôsob diviny. Kedže nebola lesná divina, tak som požil divinu z chlieva....

Pošírované mäsové guľky v paradajkovej omáčke so zemiakovým pyré
Tento recept je môj obľúbený. Je to rýchly a chutný obed alebo večera.

Bravčové rebierka na karameli
Dnes oddychový obed. domáce bravčové rebierka na karameli.

Bakoňská beťárska polievka
S touto sýtou polievkou čakám manžela po dlhej ceste domov.

Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...

Boloňská omáčka
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba...

Morčacie prsia plnené jablkami a syrom
Celkom jednoduché jedlo, nevyžaduje dlhú prípravu... pokiaľ sa piekli prsia , urobila som si aj...

Bravčová krkovička s kyslou kapustou
Bravčová krkovička pripravená s kyslou kapustou trocha inak. Je to môj recept, ktorý je v...

Pekinské palacinky s mladou cibuľkou
Pod týmto názvom som ich našla v červenej kuchárskej knihe, odkiaľ čerpám množstvo nápadov. Vyskúšané,...

Pečené stehno z daniela s bôčikom
Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku...

Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.

Rib eye steak s whisky omáčkou
Pre mňa výnimočný deň si zaslúži aj výnimočné jedlo, aspoň som sa o to snažila. Stále...

Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...

Bravčová pečeň v šunkovom zvitku
Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak...

Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...

Slaný thajský bôčik
Preco thajsky neviem? recept som spravil podla malajskej kucharky Patsie Cheong http://www. mphonline. com/books/nsearchdetails. aspx?&pcode=9789674142032

Kuracie prsičká na orientálny spôsob
Toto jedlo som si vymyslela po prečítaní dvoch receptov, ktoré ma síce zaujali, ale nemala...

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Džabče - cestoviny s hovädzím mäsom a zeleninou 잡채
Zdroj: kniha Kórejská kuchyňa vydaná Veľvyslanectvom Kórejskej republiky na Slovensku Prečítajte si aj súvisiace články: Chuť Kórey opäť...

Pitta z kyslej kapusty
pitta je grécke jedlo, môže byť z rýb, brokolice, mletého mäsa a pod. Skúsila...

Kuracia pečeň a cesnakové posúchy
tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj...

Plnené bravčové koleno
Z výborných domácich surovín opäť jeden a tentoraz bravčové koleno. zvykla som ho plniť aj zeleninovými...

Pečená koreňová zelenina so závitkami z lososa
Rcp som zostavil tak na rýchlo až „živelne“ a nafotografoval som iba jeho druhú, jednoduchšiu, ...

Sviečková z bravčového karé
Sviečková... nepravá... taká moja :) Večer som si z mrazničky vytiahla bravčové karé, keď sa mi...

Fazuľová polievka à la Oldshatterhand
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu,...

Králičí chrbát s krupotom a hríbmi
Kuchyňa valašských prababičiek stelesňuje dnešné trendy – spojením s prírodou a ročným obdobím, so skromnosťou, ...