Jedno mäso dve marinády fotorecept

2010 - bez fotky2010, 24. februára 2016
Jedno mäso dve marinády (fotorecept)
Foto: 2010

Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach. Uz som jednu metodu pridal kde maso najrv rychlo vyprazia v oleji. https://varecha.pravda.sk/recepty/mongolske-hovadzie-alebo-najjednoduchsia-cina/60921 skusal som dve ine metody na marinadu - zmakcovadlo na lacnom flank steaku, jedna je pouzitie sody bikarbony a druha ananas a papaja.

120 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Marináda 1:
Marináda 2:
Lomo saltado:
 čerstvá nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lacny flank steak som odblanil

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozporcoval som ho na este tensie porcie tak 1 cm

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozdelil na polky. Zmiesal som lyzicku sody bikarbony a maizeny obalil naporcovane steaky plus som stedro poolejoval a dal do chladnicky marinovat.

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrajal tak asi 1/3 ananasu na kocky pridal 1/4 papaje (nemusi byt) par lyzic sojovej omacky a premiesal a odlozil do ladnicky marinovat. Ananas a papaja vraj obsahuju velmi silne zmakcovadlo, enzym bromelain...

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po necelych dvoch hodinach som vybral masa z chadnicky a do prvej marinady, kde je soda bikarbona, treba pridat par lyzic octu - zacne to bublat a soda sa zmeni na sol. Ked to nespravime budeme mat horke maso.

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyberieme namarinovane ananasovo papajove maso.

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozpalime panvicu, najlepsie liatinovu pridame olej na vysoku teplotu az zacne dymit. Vlozime bikarbonou namarinovany steak, tak 3 minuty na kazdej strane. Po skonceni odlozime, zabalime na 10 minut.

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na panvicu dame ananasom marinovany steak, a mame problem maso sa rozpadlo a vyzera skor ako jamaikan jerk po 5 hodinach pomaleho pecenia. Takze ananas je az velmi silne zmakcovadlo...

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Maso som nakrajal proti vlaknam na vacsie slize poprasil skrobom, a rychlo na rozpalenej panvici oprazil.Do fritezy som dal robit hranolky Medzi tym som si vo woku spravil zaklad podla tohto receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/lomo-saltado/33394-recept.html prihodil vyprazene hranolky do woku a premiesal PS: Proti originalu som sladko kyslu chut lebo som podusil aj ananasove kusky z marinady

    Jedno mäso dve marinády (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

katka78
Ananásová verzia sa mi od začiatku páčila viac, kým som sa nedopracovala ku finále v bode 8 :-)
afataga
dnes som aj ja kupila flank, ale na stroganov, tiez sa mi pozdava ta ananasova marinada, chyba mi tam chilli na vyvazenie sladkej chute, ale to maso vyzera skor ako pokrcena ponozka :-), ta soda ma aku funkciu? uz si to tusim niekde pisal, ale som zabudla
2010
Uz som to stiahol jeden z experimentov - funguje -:)
2010
Trochu vysvetlenia, tento cudny recept robim treti krat od Vianoc ked som dostal pod stromcek Creviche Peruvian Kitchen kucharsku knizku.
Cina s hranolkami znie ako riadna volovina ale je to jeden z tradicnych Peruanskych receptov - fuzia asi tak ako vznikol granadir alebo segedinsky gulas, alebo anglicko, indicka kolonialna fuzia kedgeree kde sa udena treska, vajicka, hrasok curry a maslo zmeni na super rizoto.




evanaaa
@2010 , celkom možné, že sa ti to mäso rozpadlo na vlákna, lebo bolo tak krájané - po vlákne a nie naprieč, mne sa to stáva, ak varím v polievke, tiež je na vlákna ale je tuhšie, ako naopak. Možno si ho mal dať hneď na panvicu pokrájané na rezančeky naprieč tým vláknam a nie vcelku, ale to si len ja myslím, nie ty, asi to bol taký recept.
jahodka6064
pokazil si dobry kus flan steaku z kvalitneho kusu masky si spravil nazvem to este slusne grcku... skoda maska dalosa lepsie upravit
2010
@jahodka6064 , ked si asi vsimla ja nevarim tradicne jedla, sam na sebe experimentujem.Dakedy to vide dakedy nie.
To co si nazvala grc je peruanske narodne jedlo, ( ani bryndzove halusky nevyzeraju pre cudzincov velmi atraktivne).
Ja by som tento recept nikdy nepublikoval ale vsemohucni @tomas mi zablokoval vsetky moje skryte recepty.
PS: Inac to maso bolo tvrde ( oprazil som kusok),aj ked vyzeralo pekne preto som skusal marinady. Myslel som ze to dakomu pomoze ale ako vidim strata casu.
afataga
@2010 (29.2.2016 00:12)

neries, len nechapem, ako si ho mohol mat tvrde, ja som robila z neho stroganoff, kupila zatavene, nechala 5 dni v chladnicke, nakrajala na velkost chlapskeho palca, marinovala olej+korenie, oskvrkla na panvici z kazdej strany minutu a potom dala do omacky na 2 min., doslo na krasne medium, uplne makucke, uz nebudem strogiho ani robit z ineho masa
2010
No co ked ste ma tak zjazdili aspon pridam peknu basnicku:
Jonáš Záborský - Slováci
Báseň napísaná pred cca 150-timi rokmi
Prečo sa ten slovenský ľud, každého tak bojí?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
keď majú raz ruky voľné, sami si ich zviažu.
Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády
radost
neurazila...naštvala...
majme dobrý deň..kým sa dá..:-)
afataga
@2010 (20.3.2016 19:25)

zjazdila ta tu len jedna pani, ja som len popisala svoju skusenost, basen poznam, nadcasove dielo