Foto: 2010
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach. Uz som jednu metodu pridal kde maso najrv Zobraziť celý popisNa dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach. Uz som jednu metodu pridal kde maso najrv rychlo vyprazia v oleji. https://varecha.pravda.sk/recepty/mongolske-hovadzie-alebo-najjednoduchsia-cina/60921 skusal som dve ine metody na marinadu - zmakcovadlo na lacnom flank steaku, jedna je pouzitie sody bikarbony a druha ananas a papaja.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lacny flank steak som odblanil
-
2
Rozporcoval som ho na este tensie porcie tak 1 cm
-
3
Rozdelil na polky. Zmiesal som lyzicku sody bikarbony a maizeny obalil naporcovane steaky plus som stedro poolejoval a dal do chladnicky marinovat.
-
4
Nakrajal tak asi 1/3 ananasu na kocky pridal 1/4 papaje (nemusi byt) par lyzic sojovej omacky a premiesal a odlozil do ladnicky marinovat. Ananas a papaja vraj obsahuju velmi silne zmakcovadlo, enzym bromelain...
-
5
Po necelych dvoch hodinach som vybral masa z chadnicky a do prvej marinady, kde je soda bikarbona, treba pridat par lyzic octu - zacne to bublat a soda sa zmeni na sol. Ked to nespravime budeme mat horke maso.
-
6
Vyberieme namarinovane ananasovo papajove maso.
-
7
Rozpalime panvicu, najlepsie liatinovu pridame olej na vysoku teplotu az zacne dymit. Vlozime bikarbonou namarinovany steak, tak 3 minuty na kazdej strane. Po skonceni odlozime, zabalime na 10 minut.
-
8
Na panvicu dame ananasom marinovany steak, a mame problem maso sa rozpadlo a vyzera skor ako jamaikan jerk po 5 hodinach pomaleho pecenia. Takze ananas je az velmi silne zmakcovadlo...
-
9
Maso som nakrajal proti vlaknam na vacsie slize poprasil skrobom, a rychlo na rozpalenej panvici oprazil.Do fritezy som dal robit hranolky Medzi tym som si vo woku spravil zaklad podla tohto receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/lomo-saltado/33394-recept.html prihodil vyprazene hranolky do woku a premiesal PS: Proti originalu som sladko kyslu chut lebo som podusil aj ananasove kusky z marinady
OK, tak ponozku beriem spat, skor toto zvieratko :-):
Cina s hranolkami znie ako riadna volovina ale je to jeden z tradicnych Peruanskych receptov - fuzia asi tak ako vznikol granadir alebo segedinsky gulas, alebo anglicko, indicka kolonialna fuzia kedgeree kde sa udena treska, vajicka, hrasok curry a maslo zmeni na super rizoto.
To co si nazvala grc je peruanske narodne jedlo, ( ani bryndzove halusky nevyzeraju pre cudzincov velmi atraktivne).
Ja by som tento recept nikdy nepublikoval ale vsemohucni @tomas mi zablokoval vsetky moje skryte recepty.
PS: Inac to maso bolo tvrde ( oprazil som kusok),aj ked vyzeralo pekne preto som skusal marinady. Myslel som ze to dakomu pomoze ale ako vidim strata casu.
neries, len nechapem, ako si ho mohol mat tvrde, ja som robila z neho stroganoff, kupila zatavene, nechala 5 dni v chladnicke, nakrajala na velkost chlapskeho palca, marinovala olej+korenie, oskvrkla na panvici z kazdej strany minutu a potom dala do omacky na 2 min., doslo na krasne medium, uplne makucke, uz nebudem strogiho ani robit z ineho masa
Jonáš Záborský - Slováci
Báseň napísaná pred cca 150-timi rokmi
Prečo sa ten slovenský ľud, každého tak bojí?
Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
keď majú raz ruky voľné, sami si ich zviažu.
Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády
aktuálne je dnes zameniť názov národnosti..
momentálne je na západ od nás oveľa horšie..
neurážaj svoje gény..
sk.wikipedia.org/wiki/Jon%C3%A1%C5%A1_Z%C3%A1borsk%C3%BD...
majme dobrý deň..kým sa dá..:-)
zjazdila ta tu len jedna pani, ja som len popisala svoju skusenost, basen poznam, nadcasove dielo