Foto: lekorica
Favorit našej kuchyne.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
90 - 120 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Jénsku misu vyložím plátkami oravskej slaniny.
-
2
Na slaninu rovnomerne rozložím kyslú kapustu. Kapustu treba vyžmýkať, lebo kuriatko pustí šťavu.
-
3
Kura rozdelím na dve polovice, aby sa mi spratalo do zapekacej misy. Zmes na pečené kura, tymián a olej zmiešam v miske a popotieram ňou kura aj z vnútra.
-
4
Nakoniec misu zakryjem a pečiem v trúbe na 200 stupňov cca 1a 1/2 - 2 hodiny (ja som piekla 2 a pol hodiny, lebo som mala 3,5kg kura z domáceho chovu). Pol hodinu pred dopečením, misu otvorím a kura potriem maslom, aby malo chrumkavú kôrku.
Ďakujem. Nestihla som ho ale odfotiť na tanieri. Až keď sme dojedli, som zistila, že stehná sú už fuč. :-D
Ja by som chcela vedieť, aká príloha sa k tomu hodí.
Ďakujem za tip, pozdravujem všetkých. :-)
Ďakujem krásne. :-) Ja k tomu robievam varené zemiaky, alebo knedľu. ;-)
Mňam. To vyzerá fantasticky. Určite vyskúšam. Ďakujem za recept.