Huspenina fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 25. februára 2016
Huspenina (fotorecept)
Foto: gordonko

... v dobách dávnejších som mal v rodine malú Katku, tá huspeninu volala ,, GUMOVÁ POLIEVKA ,,

20-25
porcií
30 minút
príprava
450-500 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
cca 2 kg
1 kg
4 - 6 ks
1 hlavička
1/4 kg
6 - 8 lístkov
8 ks
10 ks
2 štipky
3 ks
Do misky:
2 - 3 ks na tvrdo uvarené




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    umyté a očistené suroviny dáme do veľkého hrnca, zalejeme ich vodou .... zatiaľ bez zeleniny

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... pridáme koreniny a dáme variť - zakryté pokrievkou

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    začiatok varenia - privedieme k varu a stiahneme plameň na minimum HUSPENINA sa varí POMALY a DLHO

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď sa nám vytvoria ,,šumuny,, treba ich opatrne pozbierať a odstrániť

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridáme zeleninu a pomaličky varíme a varíme a varíme

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    asi po 7 hodinách varenia

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    urobíme skúšku - odoberieme trochu tekutiny z hrnca na tanierik a dáme vychladiť... ak máme hotovo tekutina nám zrosolovatí

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pevné časti vyberieme von z hrnca

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    do misiek si pripravíme trochu zeleninky, mäsa, ak niekto chce aj uvarené kože

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ja dávam prednosť čistej huspenine... huspeninu nalejeme do misiek, posypeme štipkou červenej mletej papriky, čierným korením ....

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a misky s huspeninou dáme vychladiť

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    moja večera huspenina posypaná pokrájanou cibuľou osolené, môže byť aj kvapka octu

    Huspenina (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

45678
Presne ako u nas,este aj do rovnakych misiek nalievam:-)
Urcite chutila, preto pridam hviezdicky
slavkabis
5* mňam. my nedávame údené ani potom zeleninku do misiek, ale veru dala by som si
matyx
Mňamka!Veľmi podobne robím aj ja.5*
kukulienka71
Ja huspeninu neľúbim a darmo manžel robí fakt výbornú, nepomôžem si, asi nejaký blok s detstva. Rozosmial si ma s tým úvodom a musím pochváliť aspoň pekne spracovaný recept, na oko sa mi páči.
daanoo
Huspeninu, zabiačkové jedla neznašám. Možno len tú želatinu by som zjedol :)
maska10
Tomuto hovorim super basta este aj s tou cibulkou.Poznam ludi ktori dokazu huspeninu pokazit pridanim zelatiny.Kupia malo ingrediencii a chcu mat ako sa hovori,,za malo penazi vela muziky'
danda3
Veru, už som dávno nevarila, mňa kamarátka naučila dať do misiek pretlačený cesnak, potom mäsko a zaliať, skús, je to super.
gordonko
@Danda3 .....a vieš že to poznám , moja prvá svokra to robila , bolo to super - chutilo to ,ale pak som to prehnal z cesnakom a .............

marienka44
@Gordonko , perfektné, daal bysom si hneď.
My nedávame udené. Máš ju peknú a nie mastnú. Priateľka ma naučila zberať mastnotu z hladiny este pred rozlievaním do misiek. Rozprestretú papierovú servitku polozíme na hladinu už chladnúcej huspeniny a vyberieme lahko von. Opakujeme viackrat. Potom je priezračná a bez nežiadúceho tuku. Cesnak pretlačený pridať až nakoniec a potom precediť do tanierov. Tie palstové sa musia zle prenášať, kým nie je huspenina sruhnutá, myslím si.
Gratulujem k výbornej papanici. Doma sme huspeninu volali studeno. Najlepšiu robila stará mama.
mindalka
Aj ja pridávam naspodok pretlačený cesnak. Dobre to potom vonia. Uvarím po Veľkej noci na "poprávku".