Kuracie stehná so sweet chilli

mandarin999 - fotkamandarin999, 28. februára 2016

Rýchle, jednoduché, vďačné a chutné. Aj tak sa dá popísať tento skvelý recept, ktorý pripomína i v tomto období chuť grilovačky doplnenú o sladkú Zobraziť celý popisRýchle, jednoduché, vďačné a chutné. Aj tak sa dá popísať tento skvelý recept, ktorý pripomína i v tomto období chuť grilovačky doplnenú o sladkú chilli omáčku, ktorá sa k tomu dokonale hodí a vytvára famózne spojenie. Ja som tento recept robila ako chutnú večeru, podávanú s opekanými makom posypanými bagetkami a pálivými feferónkami. Doporučujem vyskúšať.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
3 - 4 strúčiky
 sušený
50 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si omáčku na kura - zmiešame olej, soľ podľa chuti, korenie na kura, pretlačený, alebo na malé kúsky nakrájaný cesnak, medvedí cesnak, mleté papriky (pokiaľ to nechceme príliš pikantné, pridáme iba trošku štipľavej papriky). Všetko spolu vymiešame a potrieme touto omáčkou umyté a osušené kuracie stehná.

  2. 2

    Na panvici si rozpálime maslo a trocha olivového oleja. Kuracie stehná opečieme z každej strany, následne potrieme sweet chilli omáčkou a chvíľku opekáme. Stehná dáme na plech, potrieme znova pripravenou omáčkou, položíme na ne plátok masla, podlejeme trochou vody a dopečieme v rúre.

  3. 3

    Po vytiahnutí z rúry ich prelejeme sweet chillii omáčkou a servírujeme. Ja som k nim ako prílohu použila makom posypané bagetky, ktoré som na sucho opiekla do chrumkava. Lahodnú pálivú chuť tomu dodali zavárané domáce feferónky, zjemnili to zavárané uhorky a doladila tradičná príloha - horčica.

Diskusia k receptu

tatranka
Máš to krásne upravené,fotka veľmi pekná.Mám rada pikantné jedlá.Určite by som to, síce so slzami v očiach od pálenia papričky,zvládla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia