Zubáč s tvarohovými rezancami
Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 24. februára 2016
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 24. februára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku a vajce spolu zmiešame, pridáme vodu a vypracujeme cesto na rezance. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plat a nakrájame z neho široké rezance. Tie necháme aspoň chvíľu usušiť.
- 2
Na panvicu dáme zohriať olivový olej, na ktorom opečieme z obidvoch strán zubáča. Po opečení zubáča osolíme a okoreníme.
- 3
Rezance dáme uvariť vo vriacej a osolenej vode, pridáme do nich tvaroh a sladkú smotanu a najemno nasekanú citrónovú trávu. Podávame k zubáčovi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu