Foto: szupolka
Toto jedlo robievala často moja mama keď sme čakali návštevu. Teraz to robievam ja, keď chcem pohostiť návštevu alebo kolegyňe (pozdravujem dievčence!) . Aby Zobraziť celý popisToto jedlo robievala často moja mama keď sme čakali návštevu. Teraz to robievam ja, keď chcem pohostiť návštevu alebo kolegyňe (pozdravujem dievčence!) . Aby si však hosť pochutil, musí mať rád pečienku. Používam v mojej kuchyni len kuracie pečienky, ale verím, že aj bravčová by bola chutná na tento spôsob.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V podstate šampiňóny pripravujem zvlášt a pečienku zvlášt a potom ich spolu zamiešam. Šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Dusíme v hrnci na hrudke masla. Šampiňóny "pustia" veľa vody. Osolíme ich a dusíme kým sa voda neodparí. Na koniec pridáme ešte lyžicu masla a podusíme ich aby trošku zhnedli.
-
2
Pečienku umyjeme, osolíme a obalíme v múke.
-
3
Na panvici rozohrejeme olej s maslom a dáme pečienku na panvicu. Na vrch pečienky poukladáme pokrájanú cibuľu na kolieska.
-
4
Vyprážame pečienku až kým nie je zlatá na spodnej strane. Potom ju otočíme na druhú stranu a pečieme ďalej.
-
5
Keď je pečienka chrumkavá a zlatá z oboch strán, vybereme ju a pridáme do hrnca s hotovými šampiňónmi. Cibuľku necháme trochu dlhšie na panvici aby tiež chytila peknú farbu.
-
6
Hotovú cibuľku tak isto preložíme do hrnca so šampiňónmi a pečienkou. Postup opakujeme kým všetká pečienka nie je vypražená. Pečienku zamiešame v hrnci so šampiňónmi a cibuľkou a môžeme podávať na stôl. Papáme s chlebíkom, ale ešte lepšie to je s lokšami. Dobrú chuť :)
Robievam, ale trochu iným postupom, pečienku najskôr opečiem, odložím, prídám masť a na výpeku opražím cibuľu, vyberiem k pečienke a na záver iba na štvrťky pokrájané šampioňony opečiem a všetko vrátim do tej istej panvici a krátko spolu prehrejem.