Cesnakovo-bylinkové kura fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 28. februára 2016
Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept)
Foto: monty469

Včera som k narodeninám dostala od detí mažiar, ktorý som už dlho chcela :) Ako inak, musela som ho dnes vyskúšať, a môžem Vám ho iba odporučiť ! Je to skvelá vec, už sa teším na čerstvé bylinky zo záhradky, a na experimentovanie pri vymýšľaní rôznych marinád.

65 minút
na 220 °C

Suroviny

Mäso:
4 ks
12 ks
Marináda:
12 strúčikov
1 ks väčší na kôru
4  čerstvé vetvičky
2 ČL
2 ks
1/2 PL
2 ČL
1/2 ČL
podľa chuti 4 ČL
12 guličiek
3 PL
Na podliatie:
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na marinádu okrem oleja, dáme do mažiara, a dôkladne ich rozdrvíme na kašu. Potom pridáme olej a premiešame.

    Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Marinádou dôkladne potrieme mäso. Aspoň hodinku (v mojom prípade) necháme marinovať.

    Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso poukladáme na pekáč, podlejeme vývarom, prikryjeme a pečieme.

    Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko po upečení (piekla som ho zakryté 45 minút, odokryté som nechala zapiecť cca 20 minút).

    Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolila ryžu, preliala výpekom a naservírovala, dobrú chuť :-)

    Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Určite je to jedlo veľmi chutné.Rada používam na mäso cesnak,rozmarín a aj citrónovú kôru.U teba tieto ingrediencie sú a tie zaručujú chutný výsledok.
ta marinada sa mi paci,ale preco piect prikryte?nepodlievat,aby sa maso nedusilo,200° 30 minut bez otvaranie rury a koza bude rovnomerne cervena a chrumkava.
Ahoj Monty, kuriatko upecene, vonave /pikantne:}/ nalozili sme uz vcera, poctivo v maziari dlavili, zatial caka na kostovku, chcem len k tym casom, @Radox neviem aku mas ruru, skusila som tych 30 min. Akurat predvarene, bolo treba dalsich 20 na dopecenie a este 5 na horny ohrev, aby chytili farbu, tolko moja skusenost, Monty marinada nema chybu, aj postup je dobry /ja som nezakryvala/, dakujem


@Mariamka (23.10.2016 11:35)

takze rura musi mat realnych 200°,vlozit az do rozhorucenej,zapnuty dolny ohrev plus gril a poloha pekaca v hornej tretine rury.ruru po 30.minutach vypnut,ale nechat este mäso v nej dôjst dalsich 15 minut,nakolko rura este pracuje a my setrime energiu.

Pridaj komentár k receptu: