Perkelt z diviaka s tymianovými haluškami fotorecept
Ľubomír Matejka
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 26. februára 2016
šéfkuchár hotela Aquatermal v Dolnej Strehovej, 26. februára 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na väčšie kocky a pridáme do cibuľovo–paprikového základu.- 2
Mäso spolu so slaninou urestujeme, pridáme soľ, korenie a bobkový list. Zalejeme vínom a pod pokrievkou necháme dusiť asi hodinu.- 3
Z polohrubej múky, vajec a mlieka vypracujeme cesto na halušky, do ktorého pridáme zopár lístkov tymianu a olej na zvláčnenie. Halušky nahádžeme do vriacej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Mäkké mäso dochutíme soľou, korením a podávame spolu s haluškami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu