Foto: majkok
Plnené kuracie rolky so zemiakovou kašou. Zo zvyšného mäska pivárska pochúťka.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia si rozrežeme na poli a zľahka naklepeme. Odstávajúce časti odrežeme a zatiaľ dáme na bok.
-
2
Potrieme si ich horčicou a položíme si do nich prúžky slaniny, párky , papriky a syru. Stočíme a aby sa nerozpadli zviažeme si ich nitkou. Položíme na vymastený pekáč.
-
3
Potrieme si ich marinádou z oleja, mletej sladkej papriky, korenia a vegety. Obložíme zvyškami párkov a na vrch si dáme plátok slaniny a syra.
-
4
Vložíme do rúry a pomaly pečieme , občas môžme opatrne podliať vodou, aby neboli moc suché. Otočíme aby boli mäkké z oboch strán.
-
5
Očistíme si zemiaky a necháme uvariť na zemiakovú kašu , pridáme maslo prípadne trošku mlieka, ak by boli suché. Naservírujeme na tanier a poprajeme si dobrú chuť.
-
6
Keďže som si mäsko orezal a mal som zvyšky, tak tie som si narezal na rezance, pridal zvyšnú marinádu, do ktorej som ešte pridal pivko, soľ , paprikovú pomazánku a trošku viac cigánskej pikantnej omáčky, poriadne premiešal a nechal trošku postáť.
-
7
Na masti som si orestoval cibuľku a pridal mäso. To treba trošku podusiť a podávať buď ako ja k rolkám s kašou, alebo samostatne , napr. s hriankou. Samozrejme je k tomu vhodné dobré pivko. :-)
Diskusia k receptu