Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Rybacie filé so strukovinami
Ryby sa na našom stole objavujú stále v menšom množstve, čo je škoda. Skúsme rozšíriť...
Letná bezlepková grilovačka
Ku každej letnej sezóne bezpochyby patrí poriadna grilovačka. My vám dnes ponúkame tú bezlepkovú....
Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...
Domáci hovädzí kebab
Výborný a veľmi jednoduchý kebab, ktorý si viete pripraviť aj vy doma. Je super mať ho v mrazničke a upiecť z neho vždy, keď máte na kebab chuť....
Kuracie rezance s paletou chutí, farieb a vôní
Záleží na nás, čo sa nám podarí objaviť v zákutiach našich kuchýň, komôr, či „špajzov“!...
Kurací vrkoč s majoránovou omáčkou
Aj malá zmena v príprave kuracieho mäsa urobí zázrak. Čo tak skúsiť niečo neobvyklé, napríklad...
Grilované kuracie špízy s novými zemiakmi
Aj najmenší si s dospelými radi užijú záhradnú párty, tieto špízy budú chutiť aj im....
Šťavnatý burger s cviklou
Ideálne letné jedlo na každú grilovačku, to je chutný burger. Náš šťavnatý burger s cviklou...
Kofty z teľacieho mäsa
K mletému mäsu pridáme soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku, kremžskú horčicu a nasekanú...
Kuracie stehná na bylinkách
Bylinky vedia zmeniť akékoľvek jedlo na niečo netradičné, neobvyklé. Čo tak vyskúšať ich s kuracinkou?
Marinované kuracie stehná pečené na zemiakoch - recept pre remosku
Kúpil som Remosku. Všade v diskusiách som čítal len chválu a pozitívne komentáre, vraj veľmi univerzálny pomocník, varí, pečie, dusí... a navyše šetrí energiu a čas....
Božský obed z jedného pekáča
Mäso nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme a opražíme na troche oleja. Vyberieme z...
Kuracie prsia v krémovej čili omáčke so špenátom
V tomto recepte na vás čaká jemná, krémová omáčka z kokosového mlieka, vďaka čomu je recept nielen pripravený bez klasického mlieka, no taktiež mu dodáva jemne exotickú chuť....
Vyprážaná treska v horčicovom obale
Celkom jednoduchá rybka môže byť na obed hotová naozaj raz dva. Pridajte do klasického trojobalu k...
Bakoňské karé s paprikou
Základom bakoňskej omáčky sú huby a smotana, a ako vo väčšine maďarských jedál v nej nechýba paprika....
Hovädzie na cesnaku a smotane
Tento jednoduchý recept na hovädzie mäso s výbornou chutnou omáčkou a obľúbenou prílohou som si obľúbil na...
Kuracia shawarma
Obľúbené rýchle občerstvenie, ktoré v krajinách Stredného východu dostanete v každom stánku alebo fast foode či...
Teľacie plátky s pečenými zemiakmi
Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Obalíme v hladkej múke na...
Kuracie prsia s rebarborou
Sladký koláč s rebarborou je všeobecne známy, nech už bude akéhokoľvek typu. Ale mäso a...
Zemiakový guláš s fazuľou
Aj keď sa čiastočne jedná o klasický buřtguláš, verte, že pridaním fazule postúpi v rebríčku obľúbenosti na vyšší level....
Maslové kurča (Butter chicken)
Môj muž má dosť vycibrené zahraničné chute. Na tento recept som dostala pochvalu, že je to lepšie ako z indického bistra....
Tentamen ramen
Jeden z mojich obľúbených ramenov (koho to zaujíma, ramen v podstate po slovensky znamená rezance) inšpirovaný čínskymi rezancami dan dan, na ktoré tu mám recept tiež...
Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...