Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou

tatianka2008 - fotkatatianka2008, 11. augusta 2024
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
3  strúčiky
250  g
4 PL
1  bal. (v črievku)




Postup

  1. 1

    Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kúsky. Keď chytia bielu farbu, podlejeme trochou vody a necháme variť. Ja zbieram aj penu z mäsa.

  3. 3

    Mäsko ochutíme korením: soľ, bazalka, majorán, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, trocha vegety.

  4. 4

    Necháme variť tak 25 minút. Zmiešame smotanu na varenie a cca 4 lyžice hladkej múky (od oka) a vymiešame to spolu.

  5. 5

    K mäsu pridáme na zahustenie vymiešanu hladkú múku so smotanou na varenie. Miešame a necháme variť, kým sa z toho neurobí polohustá omáčka. Keď sa nám zdá, že nie je omáčka hustá, môžeme ešte pridať hladkú múku rozmiešanú v teplej vode.

  6. 6

    Keď máme polohustú omáčku, tak pridáme aj 1 črievko taveného syra. Miešame a varíme, dochutíme korením podľa chuti.

  7. 7

    Nezabudnite na cestovinu k mäsu. Nám najviac chutia kolienka. Keď máme polohustú omáčku a mäsko urobené, môžeme začať podávať obed. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia