Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľu.
- 2
Pridáme kuracie prsia nakrájané na menšie kúsky. Keď chytia bielu farbu, podlejeme trochou vody a necháme variť. Ja zbieram aj penu z mäsa.
- 3
Mäsko ochutíme korením: soľ, bazalka, majorán, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, trocha vegety.
- 4
Necháme variť tak 25 minút. Zmiešame smotanu na varenie a cca 4 lyžice hladkej múky (od oka) a vymiešame to spolu.
- 5
K mäsu pridáme na zahustenie vymiešanu hladkú múku so smotanou na varenie. Miešame a necháme variť, kým sa z toho neurobí polohustá omáčka. Keď sa nám zdá, že nie je omáčka hustá, môžeme ešte pridať hladkú múku rozmiešanú v teplej vode.
- 6
Keď máme polohustú omáčku, tak pridáme aj 1 črievko taveného syra. Miešame a varíme, dochutíme korením podľa chuti.
- 7
Nezabudnite na cestovinu k mäsu. Nám najviac chutia kolienka. Keď máme polohustú omáčku a mäsko urobené, môžeme začať podávať obed. Dobrú chuť.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu