Chrumkavé kuracie prsičká
Foto: tatianka2008
Zdroj: Youtube
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia si môžeme prerezať pozdĺžne a rozdelíme si ich na viac časti. Polovičky si jemne narežeme do tvaru mriežky.
-
2
Ochutíme čiernym korením a soľou.
- 3
Na panvici roztopíme 4 lyžice masla.
- 4
Kuracie mäsko obalíme v hladkej múke a dáme ho na roztopené maslo piecť cca 10 minút z každej strany.
- 5
Zatiaľ čo sa mäsko pečie, tak si pripravíme nadrobno nakrájané 4 strúčiky cesnaku.
- 6
K mäsku môžeme ešte pridať maslo, keď sa roztopí, pridáme aj cesnak, ktorý chvíľu miešame.
- 7
Pridáme 1 lyžicu sójovej omáčky, trošku octu a 90 g medu.
- 8
Všetko spolu varíme cca 5 minút, kým omáčka zhustne.
- 9
Hotovo. Môžeme podávať fajnové mäsko napríklad s hranolkami. Dobrú chuť.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Mäsko ako mäsko.Ale slovo prsičká?
Nechajme gramatiku,tu ide o recept.10 minút piecť a potom 5 minút variť.Ja viem o čo ide.Ale taký začínajúci kuchár by to dal na 10 minút do rúru piecť a potom na 5 minút variť do vody a potom dilema: kedy dať ten med a ten zvyšok,či pred varením alebo potom.