Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....
Polenta s hubami a cuketou
Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet....
Raw cuketové špagety
Cuketu poriadne umyjeme a špiralizérom ju nastrúhame na špagety. Trošku zasolíme a necháme odstáť, kým...
Hráškové rizoto s tofu
Ak doma máte čerstvý hrášok, spravte si fantastické rizoto, ktoré chutí veľkým aj malým a...
Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly...
Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.
Bezlepkový cuketový koláč s kôprom
Aj vám už dozrievajú cukety v záhradke alebo ste si z trhu priniesli domov túto obľúbenú zeleninu?...
Avokádová nátierka s paradajkami
Chutná avokádová nátierka, ktorá zasýti veľký hlad.
Zapekaná cvikla podľa Petra Šarkana Nováka
Jednoduchý a rýchly recept na zaujímavé a zdravé jedlo, na ktoré budete potrebovať iba pár surovín....
Špargľový krém s krutónmi a so špenátovým želé
Špargľu pomocou škrabky olúpeme od špičiek smerom dole, keďže spodná časť je drevnatá. Špičky špargle necháme...
Grilované sweet chilli tofu so šalátom
Tip na víkendovú grilovačku - stačí hodiť na panvicu, opiecť z oboch strán a môžete...
Brokolicová polievka po mojom
Toto je môj recept na rýchlu a jednoduchú brokolicovú polievku.
Grilované tofu tymian so zeleninou
Tento recept je super rýchly, keď nechcete tráviť veľa času v kuchyni, no zároveň si...
Špenátové gözleme / Ispanaklı Gözleme
Fantasticky chutné turecké placky plnené čerstvým špenátom v kombinácii so syrom a tvarohom. Tentoraz vám svoj...
Bataty plnené tofu
Poznáte bataty? Sladké zemiaky, ktoré prekvapia lahodnou chuťou a tiež nízkym glykemickým indexom. Ak hľadáte...
Zelerovka od karantény
Vrátila som sa z práce do karantény. Priateľ ma zásobil zelerom veľkým ako melón. Nič...
Mandeláda a cícerové placky s cuketou podľa Oľgy Belešovej
Oľga Belešová nám ukázala, ako rýchlo a jednoducho možno pripraviť úžasné raňajky a chutnú večeru z...
Ratatouille
Zeleninu - cuketu, baklažán, cibuľu, papriku a paradajky nakrájame na tenšie kolieska.
Bezlepková focaccia so zeleninou
Bezlepková focaccia je druh pečiva na plech, ktoré si môžete ľubovoľne dozdobiť zeleninou, alebo vychutnať len tak, s olivovým olejom a soľou....
Vegetariánsky bezlepkový burger s baklažánom
Majstrom grilovacej sezóny sa môžete stať aj keď preferujete bezlepkovú alebo vegetariánsku stravu. Do tohto burgera...
Tzatziki podľa našich chutí
Podobné kombinácie sme zostavovali už v 50. rokoch, keď sme ešte netušili, že výsledné dielo sa nazýva „tzatziki“....
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Zeleninové lasagne
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky...
Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Chutná mixovaná kalerábová polievka
Naozaj jednoduchá, rýchla a chutná polievka, plná vitamínov :) Kto má rád, môže...
Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme...
Pórovo-cuketový krém
Na masti (kto chce použije olej) si osmahneme nakrájaný pór, potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu...