Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi

blissofplants - fotkablissofplants, 27. októbra 2021
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PLpodľa vlastného výberu
50 g
1 ks
1 ks
za hrsť
3-4 ks
1/2 ks
4-6 ks (taliansky kel)
1 plechovka
50 ml
1 l
3-4 ks
2 ks
Krutóny:
1-2 PL
1-2 krajce




Postup

  1. 1

    Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.

  2. 2

    Na oleji v hrnci opražíme nakrájaný pór. Pridáme feniklové semienka, karí listy, badián a všetku nakrájanú zeleninu (okrem cavolo nero).

  3. 3

    Zalejeme vodou a varíme zhruba 15 minút. Dobre ochutíme.

  4. 4

    Pridáme paradajkové pyré a listy cavolo nero, nakrájané na malé kúsky. Varíme zhruba 10 minút.

  5. 5

    Na záver opláchneme fazuľu z konzervy a pridáme ju do polievky. Ak treba, dochutíme. Varíme ešte 5 minút a podávame s chrumkavými krutónmi.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, neotřelé suroviny, krásné foto. Ráda bych ochutnala, musí být výborná tato polévečka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia