Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi
15 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 PLpodľa vlastného výberu |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| za hrsť |
|
| 3-4 ks |
|
| 1/2 ks |
|
| 4-6 ks (taliansky kel) |
|
| 1 plechovka |
|
| 50 ml |
|
| 1 l |
|
| 3-4 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Krutóny: | |
| 1-2 PL |
|
| 1-2 krajce |
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.
- 2
Na oleji v hrnci opražíme nakrájaný pór. Pridáme feniklové semienka, karí listy, badián a všetku nakrájanú zeleninu (okrem cavolo nero).
- 3
Zalejeme vodou a varíme zhruba 15 minút. Dobre ochutíme.
- 4
Pridáme paradajkové pyré a listy cavolo nero, nakrájané na malé kúsky. Varíme zhruba 10 minút.
- 5
Na záver opláchneme fazuľu z konzervy a pridáme ju do polievky. Ak treba, dochutíme. Varíme ešte 5 minút a podávame s chrumkavými krutónmi.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ano, ďakujem pekne 😊😍
Ďakujem pekne milá @haji 🧡😊