Foto: blissofplants
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 PL podľa vlastného výberu |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 l |
|
200 g (v konzerve) |
|
50 g |
|
hrsť |
|
malá hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zohrejeme olej vo veľkom hrnci a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme nakrájanú stonku zeleru, mrkvu, karí listy, horčičné a feniklové semienka a dusíme niekoľko minút.
- 2
Cesnak prelisujeme. Namočenú šošovicu opláchneme a pridáme do hrnca s quinoou, zalejeme vodou a prikryjeme.
- 3
Keď zmes šošovice a quinoy začne vrieť, pridáme aj paradajky a varíme zhruba 35 minút. Dobre ochutíme.
- 4
Na záver do šošovice vmiešame nakrájanú listovú zeleninu a nadrobno nasekanú cesnakovú pažítku, varíme ešte pár minút a podávame.
Tiež Šošovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu