Šošovica
Šošovica

Šošovica s quinoou

blissofplants - fotkablissofplants, 3. októbra 2021
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL podľa vlastného výberu
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 ks
200 g
1 l
200 g (v konzerve)
50 g
hrsť
malá hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zohrejeme olej vo veľkom hrnci a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme nakrájanú stonku zeleru, mrkvu, karí listy, horčičné a feniklové semienka a dusíme niekoľko minút.

  2. 2

    Cesnak prelisujeme. Namočenú šošovicu opláchneme a pridáme do hrnca s quinoou, zalejeme vodou a prikryjeme.

  3. 3

    Keď zmes šošovice a quinoy začne vrieť, pridáme aj paradajky a varíme zhruba 35 minút. Dobre ochutíme.

  4. 4

    Na záver do šošovice vmiešame nakrájanú listovú zeleninu a nadrobno nasekanú cesnakovú pažítku, varíme ešte pár minút a podávame.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha