Hovädzie na mrkvičke
Je to obdoba sviečkovej ale oveľa, oveľa diétnejšej alebo keď deti nechcú jesť mrkvu :-)))))
Zabíjačkové mäsíčko zo žitného ostrova
Táto úprava mäsa sa podávala na zabíjačkách ako obed, je veľmi jednoduchá, chuťovo ojedinelá a...
Srbský paprikáš z teľacieho jazyka
Jazyk obvaríme v slanej vode s cesnakom asi 30 minút. Vyberieme a olúpeme. Na tuku...
Rizoto pre labužníkov
Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie, ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, ...
Vyslovene ostrá papriková domáca saláma
Tento recept vkladám pre milovníkov ostrej chuti, ako aj zvýšený záujem zo strany varechárov o tento...
Hovädzina v hubovej omáčke a dvojmäsový perkelt slaninový
Na počiatku môjho varenia je krava!Voly, býky, teľce skrátka – tur domáci, alebo lichva!Tak do dvoch rokov,...
Grilovaný karfiol aj pre vegetariánov
Okamžite som potrebovala vyskúšať novučičkú zapekaciu misu Emile Henry. Mala som chuť na niečo naozaj zdravé...
Domáca csabai saláma
Zabíjačkový čas už síce pomaly končí, avšak popularita týchto výrobkov je celoročná a dnes aj možnosť...
Zapekaná zemiaková kaša a kuracie stehná
Vyskúšali sme novinku a upiekli zemiakovú kašu. Určite treba vyskúšať:)
Minútka z pečene
V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť....
Kotlikový srnčí guláš
Pridám zopár receptov z diviny tento recept mám od kamaráta poľovníka.
Záhradné halušky
K záhradným haluškám potrebujeme záhradu, halušky, dobrého partnera a domácu slivovicu.
Prsia Ľudmila (dvojky)
Čo tu mám napísať?Napadlo ma to, tak som to realizoval... Niekto jedol s chuťou, niekto s rozpakami...
Francúzsky králičí bonne femme
Na rozpálenom oleji restujeme osolené a korenené mäso, kým sa nezavrie. Mäso vyberieme a odložíme....
Bravčová panenka so šampioňónmi
Omyte zemiaky so supkou na krajame na mesiacky, dame do rury na 180 piect 30-40min v...
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Guláš z diviaka
Včera som dostal mäso z diviaka. Jeden väčší kus som použil na dve jedlá. Z...
Restovaná kuracia pečeň
Kuracie pečienky máme v našej rodine radi pre rýchlu úpravu a tak som sa rozhodla jednu...
Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Madarská domáca zimná saláma
Rozhodla som sa pridať u nás nie známy, ale dobrý recept na domácu salámu, ...
Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...
Slávnostné židovské pečené hovädzie
Opäť ide o jeden z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne, pôvodne sa toto jedlo ...
Domáca maďarská saláma - najstaršia klasická verzia
Recept pochádza z Madarska a pripravuje sa najčastejšie na zabíjačkách. Táto saláma sa mi zdá chuťovo...
Kuracie prsia plnené kozím syrom a artičokmi
Milujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa...
Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...
Zemiakové kapsičky
Jedno sobotné dopoludnie som nazrela do chladničky a nápad bol na svete...
Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v...
Husacie prsia s pečenými jablkami
Tento recept mám zo Slovenského Grobu už viac rokov, trošku som ho upravila na mestské podmienky...