Bravčová pečeň na smotane

tlustoch - fotkatlustoch, 13. júna 2011

Je to jedlo,ktoré je chutné a sýte.

8 - 10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg surová
2 ks stredne veľká
4 dcl /18%/
2 dcl
2 hrste
1/2 čl
2 ks
 horúca




Postup

  1. 1

    Cibulu očistíť na drobno pokrájame. Bravčovú pečeň trochu umyjeme a pokrájame na malé kocečky.

  2. 2

    Do hrnca dáme olej na,ktorom usmažíme cibulu keď začne byť zlatistá prisypeme bravčovú pečeň. Miešame a pečieme pokial pečeň nezbledne, pridáme čierné korenie,červenú papriku a bobkové listy, nesolíme, spolu dusíme asi 30 min. potom podlejeme vrelou vodou, dáme toľko vody aby sme už neskôr nemuseli prilievať. Pripravíme smotanu, mlieko a múku, dôkladne vymiešame. Keď je pečienka mäkká šťavu dochutíme soľou, prilejeme vymiešanú smotanu, necháme zovreť a zhustnuť.Podávame s výbornou domácou knedlou. /Už určite je známa moja rada, keď máte strach, že sa vám zrazí smotana tak pred vyliatim , zoberte sodu bicarbonu a niekolko zrn nasypte do šťavy s pečeňou nezrazí sa./

Diskusia k receptu

olinka12
Pečienku môžem na všetky spôsoby ale priznám toto som ešte nerobila určite vyskúšam.
sylvinka
Tiež môžem pečienku na hocijako...ale najviac ma zaujal ten nápad so sóda bicarbónou. Ukladám
modrykamen
Za rok sa na takéto jednoduché, lacné a chutnučké jedlo v podstate nikto nechytil.Škoda! Kto neverí nech skúsi. Ja to mám radšej ako sviečkovú a pritom je to za chvíľu hotové.
lubomirka
@modrykamen (23.4.2012 05:04)

...tak dnes som po dlhej dobe robila tvoju pecienku..musim skonstatovat,je výýýborna..dik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia