Je to jedlo,ktoré je chutné a sýte.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibulu očistíť na drobno pokrájame. Bravčovú pečeň trochu umyjeme a pokrájame na malé kocečky.
- 2
Do hrnca dáme olej na,ktorom usmažíme cibulu keď začne byť zlatistá prisypeme bravčovú pečeň. Miešame a pečieme pokial pečeň nezbledne, pridáme čierné korenie,červenú papriku a bobkové listy, nesolíme, spolu dusíme asi 30 min. potom podlejeme vrelou vodou, dáme toľko vody aby sme už neskôr nemuseli prilievať. Pripravíme smotanu, mlieko a múku, dôkladne vymiešame. Keď je pečienka mäkká šťavu dochutíme soľou, prilejeme vymiešanú smotanu, necháme zovreť a zhustnuť.Podávame s výbornou domácou knedlou. /Už určite je známa moja rada, keď máte strach, že sa vám zrazí smotana tak pred vyliatim , zoberte sodu bicarbonu a niekolko zrn nasypte do šťavy s pečeňou nezrazí sa./
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
...tak dnes som po dlhej dobe robila tvoju pecienku..musim skonstatovat,je výýýborna..dik