Ked som sa dnes spýtala čo uvariť, odpoved ,,uvar ľečky zo sladkú kapustu". Ľečky varíme prevažne v lete.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 ks celé |
|
| od oka |
|
| od oka |
|
| podľa potreby |
|
| štípka |
|
| 1 menšia |
|
| 1 PL |
|
| podľa chutí |
|
| podľa chutí |
|
| od oka |
|
| podľa chutí na omastenie |
|
| 1 ks menšia |
|
Postup
-
1
Kapustu pokrájame na drobno a osolíme,aby trocha zmäkla.
-
2
Do misky som dala 1 lyžicu cukor a skaramelizovala som.
-
3
Ked je karamel hnedý pridám pokrájanu cibuľu a troška oleja.Zamiešame,kým sa karamel nerozpusti.
-
4
Do toho pridáme nakrajanú kapustu, peper a soľ a za občasne premiešame,kým nezmäkne.
-
5
Hotova.
-
6
V miske som si zahnetla na cesto a ešte na pomúčenej doske vyhnetla ,tak aby nebolo moc tuhé a ani mäkké.
-
7
Cesto rozváľkane a pokrájané asi na osem cm. pásy.
-
8
Tieto pásy ešte pokrájam na užšie a krájam lečky.
-
9
Potom v osolenej vode uvarené.
-
10
Scedené som pridala ku kapustea omastila maslom.









Diskusia k receptu